logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Wie doet mee met de zombie-race? Simon van der Geest

De naam Simon van der Geest deed me een belletje rinkelen, maar het kostte me even wat zoekwerk voor ik ontdekte dat hij de schrijver was van onder andere Dissus en Spinder (en Wie is er bang voor de voetbal zombies, het eerste deel uit deze reeks). Voor mij is het de tweede kennismaking met deze kinderboekenschrijver – en een goede bovendien. Wie doet er mee met de zombie-race draait om Ramon, een basisschoolleerling die zich graag in spannende avonturen stort. En dat lukt hem prima!

Zombies oproepen

Van zijn oma heeft hij namelijk geleerd hoe je zombies kunt oproepen. Niet echt iets om heel trots op te zijn – en zijn oma zal ook niet blij zijn als ze ontdekt dat ze het hebben gedaan – maar cool is het wel. Vooral omdat zombies helemaal niet eng of griezelig zijn. Het verhaal draait echter niet alleen om zombies: het draait vooral om Ferrie, een vriend van Ramon wiens vaders werken op een groot landhuis als tuinman. Ze worden stapelgek van een groot mysterie: de tuin ligt telkens helemaal overhoop! Het alarmsysteem lijkt niets vreemds te ontdekken, maar de chaos is ook te groot voor mollen, zoals de barones van het landgoed beweert. Wat is er dan aan de hand?

Bloedmaan

Het begint allemaal bij een bloedmaan: een magisch moment, waarop de menselijke wereld een stuk dichter komt te staan bij de geestenwereld. Het stukje zombie, dat Ramon in een potje bewaard had, groeit langzaam uit tot een hele zombie… en groeit uit tot Pukkelman, die je misschien wel kent uit het vorige boek. Samen gaan ze op onderzoek uit – iets dat nog niet zo eenvoudig is met een zombie die of niet luistert of alles wel heel letterlijk neemt wat tegen hem gezegd wordt. Langzaam ontdekken ze zombie-dino’s, die racen over het landgoed en zowel binnen als buiten een grote puinhoop achterlaten. Ramon en Ferrie staan voor een dilemma: vertellen ze de volwassenen hierover of stellen ze de vraag: Wie doet er mee met de zombie race?


Ga direct naar Wie doet er mee met de zombie-race op BOL.com.

Recensie over Wie doet er mee met de zombie-race

Zombies, dino’s, avonturen en mysteries. Wie houdt er niet van? Simon van der Geest combineert ze allemaal in een heel grappig avontuur, dat zich makkelijk kan meten met Dummie de Mummie. Daarbij helpen de illustraties van Elly Hees vrolijk mee, daar moeten we eerlijk in zijn. De verhalen en avonturen zijn grappig en bizar – waarbij soms wat snel over bepaalde gebeurtenissen heengepraat wordt. Dat is wel jammer, maar neemt niet weg dat je als een zino door het boek heen raast.

Score: 8


Informatie

Titel: Wie doet er mee met de zombie-race
Auteur:
Illustrator: Elly Hees
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789045125862
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: