logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de trailer van Wicked – de film


In WICKED maken we kennis met het nog onbekende verhaal van de Witches of Oz. Emmy-, Grammy- en Tony-winnares Cynthia Erivo is te zien als Elphaba, een jonge vrouw die zich onzeker voelt vanwege haar ongebruikelijke groene huid en die haar ware kracht nog moet ontdekken. Grammy-winnares en wereldwijde superster Ariana Grande speelt Glinda, een populaire, geprivilegieerde en ambitieuze jonge vrouw die er nog achter moet komen wie ze zelf echt is.

Nieuwe vriendschap

De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz en sluiten een onwaarschijnlijke maar innige vriendschap. Na een ontmoeting met de Wizard of Oz wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zullen ze heel verschillende paden bewandelen. Door Glinda’s verlangen naar populariteit zal ze bezwijken voor de verleidingen van de macht. Elphaba is juist vastberaden om trouw te blijven aan zichzelf en aan de mensen om haar heen, wat onverwachte en schokkende gevolgen zal hebben voor haar toekomst. Na hun bijzondere avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk bekend komen te staan als Glinda de Good Witch en Wicked Witch of the West.

Bekijk hier de trailer van Wicked

Cast

In de film zien we ook:

  • Elphaba – Cynthia Erivo (Harriet, de Broadway-versie van The Color Purple)
  • Glinda – Ariana Grande
  • Madame Morrible, de directrice van de Shiz Universiteit – Oscar-winnares Michelle Yeoh
  • Fiyero, de olijke en zorgeloze prins – Jonathan Bailey (Bridgerton, Fellow Travellers)
  • Boq, een grootmoedige Munchkin-student – Ethan Slater (de Broadway-versie van Spongebob Squarepants, Fosse/Verdon)
  • Nessarisem de favoriete zus van Elphaba – Marissa Bode
  • Wizard of Oz – Jeff Goldblum
  • Pfannee en ShenShen, twee achterbakse landgenoten van Glinda – Bowen Yang (Saturday Night Live) en Bronwyn James (Harlots)
  • Miss Coddle, een voor deze film gecreëerd personage – Keala Settle (The Greatest Showman).

Productie

WICKED wordt geregisseerd door de gelauwerde filmmaker Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en is het eerste deel van een tweeledige culturele tour de force. De bioscooprelease van WICKED PART TWO staat gepland voor 26 november 2025. WICKED wordt geproduceerd door Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid), wiens films, televisieshows en toneelproducties samen 46 Oscar®-nominaties, 58 Emmy-nominaties en 36 Tony-nominaties hebben opgeleverd, en door meervoudig Tony-winnaar David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), met wie Platt de succesvolle Wicked-musical produceerde. Uitvoerend producenten zijn David Nicksay, Stephen Schwartz en Jared LeBoff.

WICKED is gebaseerd op de bestseller van Gregory Maguire en is voor de film bewerkt door de schrijver van de toneelproductie Winnie Holzman en door de legendarische componist en tekstschrijver Stephen Schwartz, winnaar van meerdere Grammy’s en Oscars®. De Broadway-musical wordt geproduceerd door Universal Stage Productions, Marc Platt, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.

WICKED draait vanaf 28 november a.s. alleen in de bioscoop.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.