logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The White Lotus, seizoen 2

Na een imposant eerste seizoen van The White Lotus weten we zeker dat dit een virtuele vakantiebestemming is waar we vaker naar terug willen. En dat kan ook zeker, want het tweede seizoen van deze komische dramaserie is het bekijken ook weer meer dan waard!

Relatietest

Waar het eerste seizoen zich afspeelde in Hawaii en zich vooral richtte op de verschillende menstypes die op het vakantie-oord aanwezig waren, heeft regisseur Mike White het voor het tweede seizoen over een iets andere boeg gegooid. Hij neemt je nu mee naar het zonnige Sicilië, waar de vakantiegangers in het White Lotus hotel genieten van het eiland, de cultuur en van de nodige seksuele escapades. Hoewel het concept al snel goedkoop en sleazy zou kunnen worden, blijft het netjes binnen de lijntjes. Het script is gedegen, het plot duidelijk aanwezig en als kijker kom je in een achtbaan van complotten, relaties en spanning terecht. En alles begint met de vondst van een lijk…

Mysterie

De hotelmanager Valentina wordt snel gebeld door haar medewerker Rocco. Echt problemen ziet ze niet in de vondst van het dode lichaam. De hotelgast is inmiddels weer op weg naar huis, die zal geen problemen opleveren. Bovendien: “de oceaan is geen hoteleigendom.” Die nonchalante houding verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Rocco haar vertelt dat er ook een aantal gasten dood zijn aangetroffen!

Flashback

Om een beter beeld te krijgen van de situatie, worden we een week terug in de tijd geflitst. We maken kennis met de nieuwkomers in dit seizoen van de serie. Daarbij maken we kennis met de arrogante zakenman Cameron en zijn lieve vrouw Daphne. Naast Cameron leren we zijn oude studievriend en goede nerd Ethan kennen, samen met diens stekelige vrouw Harper, een arbeidsadvocaat. De twee koppels hebben een bijzondere dynamiek van constante competitie, die regelmatig scherpe scenes opleveren.

streaming-banner-hbo-max

De Di Grasso’s

Ook leren we de familie Di Grasso kennen, die in het hotel verblijven om hun Siciliaanse afkomst te ontdekken. Het drietal bezoekers bestaat uit grootvader Bert, die schaamteloos flirt met elke jonge serveerster die hij ontmoet. Dan is vader Dom, die alleen op pad wordt gestuurd nadat hij zijn vrouw ontrouw is geweest. En tot slot is daar Albie, die zich voor allebei schaamt. Hij heeft een oogje op de jonge Portia, de persoonlijk assistente van Tanya McQuoid, de bijna monsterlijk rijke vrouw die je nog wel kent van het eerste seizoen. Tanya is getrouwd met Greg, die haar op alle manieren kleineert.


Ga direct naar The White Lotus, seizoen 2 op BOL.com.

Recensie over The White Lotus, seizoen 2

CooleSuggesties topper

Dat je op een luxe vakantie-oord zorgeloos kunt genieten is voor veel mensen een onvoldrongen feit. The White Lotus laat op een komische manier zien dat ook de rijken der aarde genoeg problemen hebben om flink last van te krijgen. Laat staan als er doden vallen! Naast het moordmysterie draait het in dit seizoen ook vooral om relaties en seks, maar zoals je gewend bent wel op een maatschappelijk-kritische manier. Geniet van een vijfsterrenverblijf op deze luxe plek.

Score: 9


Informatie

Titel: The White Lotus, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 420 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat spannende scenesDrugsgebruikExpliciete discriminatieBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.