logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Whiskey hoeft niet on the rocks: lees onze cocktailsuggesties


whiskey

Wie dacht dat whisky alleen een drankje is voor oude mannen heeft het mis. Hollywood hipsters zoals Lady Gaga en Christina Hendricks (Joan uit Mad Men) zijn al gespot met een whiskyglas in de hand. Op 6 september komt zelfs een film uit getiteld ‘The Angels’ Share’ die helemaal in het teken staat van whisky. Het van oorsprong Schotse drankje heeft een alcoholpercentage van 65%. Is dat voor jou iets aan de hoge kant? Whisky hoeft natuurlijk niet alleen ‘on the rocks’ gedronken te worden. Het hemelse drankje leent zich ook perfect in de mix! Pak je cocktailshaker uit de kast, hier volgen drie recepten voor whisky cocktails om van te genieten tijdens een zonnige nazomer!

Whisky Sour

Ingrediënten: 4 cl. whisky – 2 cl. citroensap – ½ eetlepel suiker – ijsblokjes – schijfje citroen en kers.
Shake de whisky, het citroensap, de suiker en ijsblokjes in een shaker. Goed schudden tot de suiker opgelost is. Giet het geheel in een whiskyglas. Maak het af met een schijfje citroen en eventueel een kers.

Peach Smash

Ingrediënten: 4,5 cl. whisky – 2 cl. citroensap – 2 cl. water – 2 cl. siroop -– 1 perzikschijfje en 2 muntblaadjes.
Shake het citroensap, het water en de siroop in een shaker. Voeg daarna de whisky toe en wat ijs en schud weer. Giet het geheel in een met ijs gevuld whiskyglas en maak het af met verse munt en een schijf perzik.

Mint Julep

Ingrediënten: 4 cl. whisky – 1 theelepel suiker – ijsblokjes – 1 takje munt
Gebruik de blender om de munt met de suiker en de ijsblokjes te mixen. Doe 4 eetlepels hiervan in een groot glas en giet daarna de whisky erbij. Garneer de cocktail met een blaadje munt.

On the Rocks

Ingrediënten: 3,5 cl. whisky – ijsblokjes
Hoewel de echte kenners gruwelen van het idee om ijs bij hun whisky te doen (ijs verlamt de smaakpapillen op de tong waardoor je een groot deel van de smaak mist), zorgt ijs voor ons beginners voor wat meer frisheid. Gewoon bij elkaar in een whiskyglas en proost of op z’n Schots.. Slainte!

De smaak te pakken en nog veel meer weten over whisky? Vanaf 6 september verschijnt de tragikomedie The Angels’ Share op het witte doek. In het adembenemende Schotse heuvellandschap ontdekken we de wereld van de whisky in een avontuur compleet met kilt, sterke accenten en een flinke dosis Schotse humor. Bekijk hier de trailer van The Angels’ Share!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.