logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Where the Crawdads sing

Where the Crawdads Sing filmposter

Na de bestseller komt er nu een meeslepende, mysterieuze film. Where the Crawdads Sing is het verhaal over Kya. Als kind werd ze in de steek gelaten door haar ouders, waarna ze zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Eenmaal volwassen, komt het ‘moerasmeisje’ in een lastig parket, waarbij ze anderen moet vertrouwen om haar toekomst veilig te stellen.

Wereldvreemd

Het is natuurlijk niet vreemd dat Kya opgroeit tot een naief en wereldvreemd meisje. Ze ontmoet bijna geen andere mensen en heeft van huis uit meegekregen dat ze anderen niet mag vertrouwen. Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek wordt steeds minder duidelijk wat er precies gebeurd is en dreigen de vele geheimen die het moerasland verborgen houdt onthuld te worden. Vanuit de rechtzaal hoor (en zie je als kijker) dus alles over Kya’s bewogen verleden.

De acteurs van Where the Crawdads Sing

 • Kya Clark – Daisy Edgar-Jones (Normal People)
 • Tate Walker – Taylor John Smith (Sharp Objects)
 • Chase Andrews – Harris Dickinson (The King’s Man)
 • Mabel – Michael Hyatt (Snowfall)
 • Jumpin – Sterling Macer, Jr. (Double Down)
 • Tom Milton – David Strathairn (Nomadland) als “Tom Milton”

Olivia Newman (First Match) heeft de film geregisseerd naar een scenario van Lucy Alibar (Beasts of the Southern Wild) dat gebaseerd is op het boek van Delia Owens. De film van 3000 Pictures is geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter.

Bekijk de trailer van Where the Crawdads Sing


Ga direct naar Where the Crawdads sing op BOL.com.

Recensie over Where the Crawdads sing

Where the Crawdads Sing is een meeslepend drama over een meisje dat haar onschuld moet zien te bewijzen. Met liefhebbende mensen in haar omgeving, de goedheid van een gemeenschap en ook de vooroordelen die velen hebben tegenover deze buitenstaander moet zij haar leven op tafel leggen. Dat klinkt spannend en enerverend, maar helaas is het lang niet altijd zo intrigerend als het boek zelf is. De spanning blijft in de film achterwege, waardoor er niet heel veel overblijft om van te houden. Het is een gedegen verhaal, dat nog altijd, maar wellicht ook door de serene houding en blik van hoofdrolspeelster Daisy Edgar-Jones zit er te weinig pit in.

Score: 6


Informatie

Titel: Where the Crawdads sing
Uitgever: Sony Pictures
Tijdsduur: 126 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Will avatar

  Ik heb graag meegedaan

 2. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 3. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.