logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: What do you meme? Megablue


Memes heersen over het internet. Waarom? Vaak omdat ze gewoon grappig zijn. Het zijn bekende foto’s of tekeningen die telkens weer meteen nieuwe quote de wereld worden ingestuurd. Vaak zijn het niet de meest charmante foto’s trouwens. Ze variëren van maffe foto’s van beroemde mensen, zoals Obama of de paus tot schaamtevolle schoolboekfoto’s of gewoon grappige foto’s waar je wel iets mee kunt. Zelfs de meest maffe stockfoto’s komen voorbij in memes! Het gaat dan ook niet zozeer om het beeld, maar vooral om de combinatie tussen beeld en tekst.

Zelf aan de slag

In What do you meme? ga je zelf aan de slag met het maken van memes. Dat klinkt lastig en moeilijk – en eigenlijk is het dan ook. Gelukkig wordt je in dit vrolijke en ietwat rebelse spel bij de hand genomen om je stap voor stap naar de ultieme meme te helpen. Daarvoor heb je allereerst een mooie groep mensen nodig. Memes maken doe je immers niet alleen! En het spel What do you meme, dat is een mooi beginpunt. In de doos zitten een flink aantal fotokaarten met beelden van bekende memes, maar ook honderden kaartjes met situaties en omschrijvingen.

Jurycommentaar

Voor het spel zijn spelers nodig, maar ook een jurylid. Anders wordt het maar een zooitje! Het jurylid voorziet iedere speler van 7 random kaarten met zinnen erop en kiest ook 7 memekaarten. Deze plaatst hij één voor één om een kartonnen ezel, zodat ze goed zichtbaar zijn voor iedereen. Alle spelers kiezen nu een passende zin uit hun hand en leggen die ondersteboven voor de memekaart. Het jurylid pakt de kaarten, schud ze even door elkaar en leest ze dan voor aan iedereen. De beste combinatie wint, de bedenker ervan krijgt dan dus ook de memekaart.

Lastig kiezen

Het spreekt voor zich dat je niet keer op keer een geweldige meme kunt neerleggen. Je bent immers grotendeels afhankelijk van de kaarten die je hebt gekregen, maar ook van de kaarten die het jurylid kiest. Daarbij is bovendien prettig als je met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd speelt. Ik heb gemerkt dat leeftijd een belangrijke rol speelt in hoe je tegen de verschillende afbeeldingen en zinnen aankijkt. Een stukje levenservaring, verbitterdheid en sarcasme moet immers ontwikkelen, als een goede fles whiskey.

Ga direct naar What do you meme op BOL.com.


Recensie over What do you meme?

What do you meme is een hilarische partygame om te spelen met vrienden of familie. Een beetje meligheid help absoluut bij het bedenken en combineren van memes, maar dit spel zorgt ook wel voor losse tongen en ietwat foute uitspraken. Voor volwassenen zijn er speciale HOT kaarten, die wat schunnige zinnen bevatten. De foto’s zijn allemaal wel acceptabel voor kinderen boven de 12. Het combineren van zinnen is niet altijd even makkelijk – het is een kwestie van kiezen en je lot in de handen van het toeval leggen. Tip: bij twijfel tussen twee kwaden: leg de slechtst mogelijke kaart neer! Beter een flink verlies leiden dan een nipte overwinning zien overvliegen. Het spel is mooi uitgewerkt. De zinnen hebben voor mijn gevoel vaker betrekking op vrouwen dan op mannen, maar het gaat om de combinatie. De kartonnen ezel is wat fragiel, hij laat zich maar moeilijk in elkaar vouwen. Dat is wel een minpuntje. Bovendien hadden er ook meer kaarten bij mogen zitten – na een paar keer spelen om je al snel dezelfde zinnen tegen.

Score: 7


Informatie

, Megablue
Genre: partyspel, Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 3-20 spelers. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: 31.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.