logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Werknemers willen aparte werktelefoon


In het hedendaagse hybride werklandschap merken we een toenemende diversiteit aan apparaten die werknemers gebruiken naast hun bedrijfscomputer, wat kan leiden tot een vervaging van de scheidslijn tussen werk en privé. Onderzoek van Motorola suggereert dat dit kan worden aangepakt door werknemers naast de gebruikelijke bedrijfscomputers ook een aparte werktelefoon aan te bieden.

Beperkte inzet van werktelefoons

Uit recent onderzoek van Motorola blijkt dat wereldwijd slechts een beperkt aantal organisaties werktelefoons inzet. Volgens de “Global Employee Security and Productivity Study” gebruikt slechts 26% van de werknemers een werktelefoon van hun werkgever, wat impliceert dat de meerderheid hun persoonlijke smartphone voor werkdoeleinden gebruikt. Dit kan diverse uitdagingen met zich meebrengen, zoals verminderde productiviteit, beperkte beveiliging en moeilijkheden bij het handhaven van een goede werk-privébalans.

Ondanks de beperkte adoptie van werktelefoons, blijkt uit het onderzoek van Motorola dat er wel degelijk interesse is onder werknemers. Meer dan de helft (54%) van degenen die momenteel geen werktelefoon hebben, zou er een gebruiken als deze door hun werkgever wordt verstrekt. Werknemers die al een werktelefoon hebben, melden over het algemeen positieve ervaringen, waarbij 85% aangeeft een verbeterde balans tussen werk en privé te ervaren, evenals voordelen op het gebied van taakefficiëntie (63%) en communicatie met collega’s (57%).

Werktelefoon biedt diverse voordelen

Sudhir Chadaga, hoofd van B2B bij Motorola, merkt op dat ondanks het groeiende verlangen van werknemers naar werktelefoons, veel bedrijven nog geen stappen hebben ondernomen om deze aan te bieden. Dit resulteert erin dat werknemers nog steeds werkgerelateerde taken en communicatie op hun persoonlijke smartphones moeten afhandelen.

Het onderzoek van Motorola onder IT-besluitvormers laat zien dat bedrijven die werktelefoons aanbieden, aanzienlijke voordelen zien, maar tegelijkertijd maken velen zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die ontstaan wanneer werknemers hun persoonlijke smartphones voor werkdoeleinden gebruiken. Chadaga benadrukt dat de integratie van werktelefoons bedrijven in staat stelt om de juiste beveiligingsmaatregelen te handhaven en tegelijkertijd de productiviteit en een betere werk-privébalans te bevorderen.

In het licht van de cruciale rol van technologie in het hybride werkklimaat, kan de uitbreiding van door het bedrijf verstrekte apparaten van alleen computers naar ook smartphones zowel werkgevers als werknemers ten goede komen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.