logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo heb je op de weg meer tijd voor je werk

Als je veel op de weg zit, ken je het probleem van ‘verloren tijd’. In de auto ben je namelijk veel minder productief dan wanneer je achter een computer zit. Met het openbaar vervoer reizen geeft je dan wat meer productieve tijd, maar in de spits is het te druk om te werken en denk eens aan al die vertragingen! En dus werk je veel buiten de normale werktijden om, wat je sociale leven niet ten goede komt. Wat als je die reistijd nuttig kunt besteden?

Laat je rijden

Er is een heel eenvoudige oplossing voor dit probleem. Want wat als je tijdens die ritten van relatie naar relatie nu eens gewoon kunt doorwerken? Zonder dat je een gevaar oplevert voor de andere weggebruikers, bedoel ik dan. Want ik weet: er zijn genoeg mensen die gewoon mailen, appjes versturen of bellen terwijl ze achter het stuur zitten. En dat haalt de aandacht van de weg af… levensgevaarlijk! Wil je echt productief zijn tijdens het reizen? Huur dan een chauffeur in. Laat je rijden, en terwijl de chauffeur op de weg let, kun jij op de achterbank aan de slag met jouw taken. Een voorbereiding op de bijeenkomst, bijvoorbeeld, mails beantwoorden of wat telefoontjes plegen. Waar je zo’n chauffeur haalt? Ik heb de info gezien van een privechauffeur van D&B The Mobility Group.

Praktische weetjes

Nu is het zo, dat je een privéchauffeur bij TheMobilityGroup.nl voor drie uur moet inhuren. Dat is nog al een tijd, maar als je een flinke tijd moet reizen (naar de andere kant van het land, of korte stukken in de spits) dan zit je daar zo aan. Helemaal als je bedenkt dat je ook nog een afspraak hebt waar je geruime tijd aanwezig moet zijn, en dan ook nog terug moet naar kantoor (of naar de volgende afspraak). En al die reistijd kun je spenderen achter je laptop. De tijd dat jij aan het vergaderen bent, kan je chauffeur gebruiken om bijvoorbeeld even naar de wasstraat te gaan, een klein onderhoud laten uitvoeren bij een garage of andere klusjes die stiekem ook tijdrovend zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.