logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Werkboek slim besparen, Els van den Broeck

Geldzaken zijn lastige zaken. We leven nu eenmaal in een cultuur waar mensen alles moeten hebben, overal bij moeten zijn (en dat ook moeten delen op social media) en waar tegenslag uit den boze is. Het positieve plaatje, dat is wat we uit moeten stralen. En ja, daar horen dure spullen bij. Veel dure spullen. Toch? Nee, natuurlijk niet. Dat is maar uiterlijk vertoon! En jammer ook vertoon dat bakken vol geld kost, wat veel mensen simpelweg niet te besteden hebben. En die geldproblemen leveren weer stress op, waardoor je misschien wel insta-happy bent, maar achter de schermen op je tenen moet lopen en alsmaar in de stress schiet. Werkboek Slim Besparen kan je helpen om je ogen te openen én om je geldzaken weer op orde te krijgen. Hoe? Door stap voor stap alle aspecten van je financiële leven te bekijken.

Stap voor stap

Het is natuurlijk makkelijk om te roepen: we gaan het anders doen, het roer gaat om! Want zo’n grote verandering houdt bijna niemand lang vol. Nee, het is veel slimmer om te kijken hoe je met kleine aanpassingen de druk wat van de ketel kunt halen. In het werkboek Slim Besparen kijk je samen met Els van den Broeck naar alle aspecten van het financiële plaatje. Ze laat zien op welke manieren je makkelijk geld kunt besparen, waar je op moet letten als je kiest voor goedkopere opties (die lang niet minderwaardig zijn). Maar: ze houdt je ook een spiegel voor. Want heb je al die abonnementen wel nodig? Kun je makkelijk dingen laten schieten die je in huis hebt gehaald ‘omdat het moet’?

Slimme keuzes

Dit werkboek gaat overigens lang niet alleen over het consumptiegedrag van de moderne mens: het geeft je ook genoeg tips om energie te besparen zonder dat je er bepaalde dingen voor hoeft te laten (laat bijvoorbeeld zo min mogelijk apparaten continu stand-by staan, haal opladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt… neem een dekentje op de bank, loop niet met blote voeten op koude tegels, dat soort tips). Als bonus zorg je niet alleen voor je portemonee, maar ook voor het milieu en de toekomst van je (klein)kinderen.


Ga direct naar Werkboek Slim Besparen op BOL.com.

Recensie over Werkboek Slim Besparen

Ik verbaas me wel eens over het uitgiftegedrag van sommige mensen: waar doen ze het van… en is dat allemaal wel nodig? In Werkboek Slim Besparen laat Els van den Broek op een eerlijke en toegankelijke manier zien op welke punten je makkelijk geld kunt besparen. Soms door kritisch te kijken naar je uitgavepatroon, soms ook om even verder te zoeken en een slimme keuze te maken. Het boek staat vol tips die je in ieder aspect van je leven kunt toepassen, van eten tot kleding, van abonnementen tot je huis, de energierekening en isolatie, gezelligheid en sfeer, studiekosten, en nog veel meer. Maak jij je wel eens zorgen om je financiële situatie? Dan is dit boek zijn geld dubbel en dwars waard, vooral dankzij de eerlijke, toegankelijke en bruikbare adviezen. Ze zijn lang niet allemaal origineel of uniek, maar wel praktisch!

Score: 8


Informatie

Titel: Werkboek Slim Besparen
Auteur:
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s: 186
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022339732
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.