logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Wereldspionnen: De Verboden Stad, James Ponti


Wereldspionnen: de Verboden Stad van James Ponti is het derde boek met kinderspionnen uit deze reeks. Maar heb je de andere delen niet gelezen, is er niets aan de hand. Je kunt zonder problemen instappen in dit boek en je zult geen moment moeite hebben met het begrijpen van de reeks of de personages! Heb je de andere boeken wel gelezen? Dan zul je al meer weten over de hoofdpersonen en de opperspion ‘Moeder’, die aan het hoofd staat van deze tienerspionnen.

Van stad naar stad

De tienerspionnen zijn uniek in hun doen en laten, en hebben ieder hun eigen specialiteit. Parijs, Kat, Sydney, Rio en Brooklyn (hun codenamen zijn vernoemd naar de steden waarin ze zijn gerekruteerd) gaan keer op keer op pad om de wereld een stukje beter te maken. In het begin van het boek zijn ze bezig om het landhuis van de miljardair-muziekproducent Sir Reg te infiltreren, met het verjaardagsfeest van zijn dochter Tabitha als de perfecte dekmantel. Daar ontdekt Parijs geheime documenten, die erop wijzen dat de muziekmagnaat mogelijk deel uitmaakt van de kwaadaardige organisatie Umbra. Uit de plannen blijkt dat Umbra misschien van plan is om Park Jin-Sun, de beste nucleaire wetenschapper van Noord-Korea, te ontvoeren. Vastbesloten om dat niet te laten gebeuren, besluit MI6 om Jin-Sun ertoe te brengen over te lopen naar de Britten – maar dat kan alleen als ze hem als eerste te pakken krijgen.

Schaakspel

Gelukkig is de jonge zoon van de wetenschapper, Dae-Jung, een van ’s werelds meest getalenteerde schakers die op verschillende internationale toernooien zal verschijnen, waardoor MI6 een kans krijgt om dichtbij te komen. Het is nu aan Parijs (zelf een behoorlijk goede schaker) om ook deel te nemen aan de toernooien, zodat hij en Moeder in de buurt kunnen komen van Jin-Sun. In de tussentijd werken de andere spionnen aan hun eigen projecten, zoals proberen de code te kraken die Sir Reg en zijn agenten gebruiken om met elkaar te communiceren. Sydney gaat ook undercover als socialmedia-manager voor Tabitha terwijl ze de wereld rondreist met de grootste klant van haar vader en ’s werelds populairste boyband, in een poging erachter te komen wat Umbra van plan is met de nucleaire wetenschapper.


Ga direct naar Wereldspionnen: De Verboden Stad, James Ponti op BOL.com.

Recensie over Wereldspionnen: De Verboden Stad, James Ponti

Wereldspionnen is een geweldig leuk boek voor iedereen die van actie en avontuur houdt. Het idee van kinderspionnen is natuurlijk super. De setting in Schotland is een geweldige locatie, die goed wordt omschreven in de verschillende passages. Het plot is niet heel erg spannend of origineel, maar het verhaal is wel vlot en onderhoudend geschreven. Daardoor wil je gewoon door blijven lezen. Hoewel het draait om de tienerspionnen, stoorde ik me soms aan het wat kinderachtige gedrag van de volwassenen, maar dat kan aan mij liggen. Ook gaat alles wel heel erg ‘we gaan het samen bedenken’-sociaal, wat in een spionnenorganisatie niet even praktisch lijkt. Desondanks een fijn boek om te lezen. De vertaling was soms wat rechtstreeks uit het Engels, daar had wel een Nederlandser sausje overheen gemogen. Vooral uitdrukkingen konden leuker vertaald worden.

Score: 7


Informatie

Titel: Wereldspionnen: De Verboden Stad, James Ponti
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026161872
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.