logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wereldreizen – Anthony Bourdain

Ben jij fan van reisprogramma’s? Dan ken je vast wel de reeksen als Parts Unknown en No Reservations van Anthony Bourdain. Deze Amerikaan reist de hele wereld rond en laat je kennismaken met unieke plekjes, hij laat je kennismaken met andere culturen, nieuwe smaken en bizarre restaurants. Een aantal van deze vondsten zijn gebundeld in Wereldreizen – de Officiële Alternatieve Reisgids.

Vertelling

Dit had echt een geweldig boek kunnen zijn, en dat is het met vlagen ook. Het is alleen zo dat Anthony zelf er niet meer is. In 2018 heeft hij een einde aan zijn leven gemaakt. Het boek is dan ook geschreven door zijn partner-in-crime, Laurie Woolever. Daarbij put ze uit de ervaringen die Anthony heeft opgedaan en citeert ze uit de vele uitzendingen die hij heeft gemaakt. Dat maakt het boek een bizarre mix van praktische informatie, snedige opmerkingen en bijzondere commentaren. De citaten van Anthony zijn daarbij vetgedrukt weergegeven in het boek, waardoor het soms bijna een interview-achtige sfeer krijgt.

Inspirerend eerbetoon

Het boek is dan ook eigenlijk meer dan een reisgids. Het is bijna een eerbetoon aan de overleden wereldburger, die in dit boek al zijn gedachtes en uitspraken nog eens voorbij zou zien komen. Naast uitspraken uit zijn televisieprogramma’s is er ook informatie verzameld uit interviews, is er hulp ingeroepen van mensen die veel met hem hebben gewerkt en natuurlijk de vele aantekeningen van Bourdain zelf. De reistips zelf nemen natuurlijk nog altijd het belangrijkste plek in, hoewel ze per land, stad of gebied vrij summier zijn. Ze geven wat praktische informatie bij aankomst, wat relatief onbekende restaurants en eetgelegenheden, en zo nu en dan ook een opmerkelijke bezienswaardigheid. Voor de standaard attracties ga je maar naar de plaatselijke vvv!


Ga direct naar Wereldreizen – de Officiële Alternatieve Reisgids. op BOL.com.

Recensie over Wereldreizen – de Officiële Alternatieve Reisgids.

Ik had persoonlijk meer verwacht van Wereldreizen – de officiële alternatieve reisgids. Er is bijvoorbeeld veel ruimte ingenomen voor het omschrijven van reismogelijkheden vanaf het vliegveld naar je plaats van bestemming, compleet met prijzen en tarieven. Grappig, maar niet echt nuttig. Het verouderd snel en je vind die informatie op iedere site. Te standaard. Wij willen alle uitzonderingen weten! De omschrijvingen van Anthony zijn natuurlijk bijzonder beeldend en plastisch, een genot om te lezen. Dat zijn we van hem gewend, dat willen we lezen! Fijn dat de restaurants zijn benoemd met adresgegevens, dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger.

Score: 7


Informatie

Titel: Wereldreizen – de Officiële Alternatieve Reisgids.
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 486
Type boek: Paperback
ISBN: 9789048857890
Prijs: 25 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.