logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welke voordelen zitten er aan samenwonen?

Hoera, jullie gaan samenwonen! Een volgende stap in jullie relatie, waarin jullie elkaar écht leren kennen. Uiteraard is het de bedoeling dat het samenwonen de liefde alleen maar sterker maakt. We zetten in dit artikel enkele voordelen op een rij van samenwonen. Veel plezier samen!

Het belangrijkste voordeel: veel samen zijn

Voor je gevoel duurt het misschien ontzettend lang voordat het eindelijk zover is, maar het moment komt écht: jullie wonen samen. Dat is toch geweldig? Dat betekent dat jullie heel veel tijd samen doorbrengen. Dit voordeel staat niet voor niets bovenaan, want dit is de reden waarom de meeste stellen überhaupt gaan samenwonen. Je hoeft niet langer de uren af te tellen voordat jullie elkaar weer zien (als je werk en/of studie even buiten beschouwing laat), want het grootste deel van de dag brengen jullie door in elkaars gezelschap. Als dit voor jou al voldoende is, kun je nu stoppen met lezen.

Twee inkomens? Meer geld!

Als je partner en jij allebei werken, betekent dit natuurlijk ook dat er meer geld is in jullie gezamenlijke huishouden dan toen jullie apart woonden. Begin daarom met het afsluiten van een en/of-rekening en maak verschillende ‘potjes’ voor diverse uitgaven die jullie hebben. Huur of hypotheek, verzekeringen, boodschappen, kleding en uitgaan bijvoorbeeld. Kijk het eerst even een aantal maanden aan voordat je jezelf direct rijk rekent met dat extra geld. Overzicht is belangrijk en daar helpt een gezamenlijke rekening absoluut bij.

Jullie hebben wettelijke rechten (en plichten)

Wanneer je gaat samenwonen of trouwen, heeft dat ook gevolgen voor de wet. Denk daarbij aan de woning die jullie in eigendom hebben en de verantwoordelijkheid voor de hypotheek die hierbij hoort. Huren jullie een woning, dan staat het contract misschien op naam van jullie beiden. Check vooraf even hoe het zit in jullie geval, want je wilt niet alleen op de hoogte zijn van de voordelen, maar ook van eventuele aandachtspunten. Deze informatie van de Vereniging Eigen Huis helpt daarbij.

Samen wonen, samen gamen

Met een gameconsole in jullie woonkamer wordt het samenwonen extra leuk. Misschien hebben jullie elkaar wel online ontmoet tijdens het gamen, dan hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen waar de charme van het samen gamen in zit. Maar het kan ook zijn dat je partner eigenlijk nooit echt een gamer is geweest, maar door jou graag ondergedompeld wordt in de wereld van graphics, gameplay en highscores!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.