logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welke vloerverwarming moet je kiezen en wat komt er bij kijken


Vloerverwarming is bezig met een echte opmars. Eigenlijk is dat ook helemaal niet vreemd. Denk maar eens na: normale verwarming zit in een hoekje aan de muur. Daar blaast het een fikse warmte de lucht in, die eigenlijk direct naar boven verdwijnt en toch een hele ruimte moet vullen. Daar moet zo’n element best hard voor werken! Vloerverwarming daarentegen zit onder de hele vloer verwerkt. Als zo’n verwarmingselement ook maar een beetje warm wordt, voel je dat al meteen. De warmte wordt bovendien gelijkmatig door de ruimte verspreid. Dat bespaart je een hoop energie – en dus ook geld!

Bijverwarming of hoofdverwarming

Als je standaard radiatoren hebt hangen, dan kun je er voor kiezen om die gewoon te blijven gebruiken. Misschien vind je het wel prettig om bijvoorbeeld in de slaapkamers een verwarming te hebben hangen, of is er een ruimte die niet zo makkelijk bij vloerverwarming in te passen is. Het is echter ook mogelijk om vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. Daarbij laat je al die rare platen aan de muur weg – die je kunt gebruiken voor kastjes, schilderijen of rust en ruimte. Dat schept ook weer mogelijkheden!

Electrisch of cv

Als het aankomt op vloerverwarming heb je bovendien de keuze uit elektrisch of cv. De eerste is vooral geschikt voor kleinere ruimtes of delen van je huis, zoals bijvoorbeeld een tegelvloer in de keuken terwijl de rest van je huis tapijt heeft. Of de vloer van een berging. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het een dunne mat is, die je kunt vastkleven/neerleggen voor de nieuwe vloer gelegd wordt. Gebruik je water? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een elektrische CV, zodat je niet meer afhankelijk bent van gas. Het kernpunt van dit natte systeem is wel dat het groter is: het water moet immers door een slang geleid worden. En dat betekent: of een laag op je vloer middels noppenmatten, of frezen in je bestaande vloer om daar de verwarming in te verwerken! En het mooie is – afhankelijk van het systeem dat je kiest kun je zelf flink besparen door de klus zelf te klaren! Zo kun je bij de producten voor vloerverwarming van cv-koopjes.nl precies zien wat het je zou kosten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.