logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welke telefoon past bij mij?


Het is een regelmatig terugkerend euvel: het uitzoeken van een nieuwe telefoon. Bij de een komt het wat vaker voor dan bij de ander. Waarom? Wel: de een wil ieder jaar het nieuwste model (hoewel het kiezen dan een stuk eenvoudiger is), de ander loopt van instapmodel naar instapmodel. Door de verschillende updates van Google op het Android besturingssysteem loop je met een instapmodel namelijk al snel het risico dat de prestaties flink achteruitgaan. Ga dus altijd voor een goed en gedegen merk. Daarbij heb je eigenlijk twee kampen: iOS van Apple en Android, waarbij Samsung zo’n beetje de scepter zwaait.

Waarom Samsung?

Samsung is één van de merken die snapt waarop Apple zo’n succes heeft: goede onderdelen in een premium verpakking. Je betaalt wat meer dan voor een instapmodel, maar je kunt jaren vooruit! Bovendien is de hele ervaring van het werken met een Samsung-smartphone heerlijk, doordat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Zo kun je gaan voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de S10, maar ook met de Samsung Galaxy S9 kun je nog jaren vooruit – terwijl je die nu met mooie kortingen kunt kopen.

Keuzestress: welke smartphone past bij mij?

Het probleem van het kiezen van een smartphone zit hem vooral in de enorme waslijsten aan technische termen en kleurrijke beschrijvingen van alle functies. Wat heb je nodig, en wat niet? Laten we eerlijk zijn: de meeste onderdelen van een smartphone worden gewoon niet gebruikt. Mensen kijken veel eerder naar het formaat beeldscherm, de kwaliteit van de camera, de levensduur van een accu of de hoeveelheid opslaggeheugen. Dat zijn in de praktijk de belangrijkste elementen. In dit praktische overzicht lees je welke Samsung bij KPN te koop is, maar dan omschreven voor de normale gebruiker. De verschillen zijn bij Samsung namelijk een stuk groter dan bij bijvoorbeeld Apple, zodat je beter een toestel kunt vinden dat bij jouw wensen aansluit. Dus zonder al te veel termen, vergelijkingen en lijstjes, maar op een normale manier geschreven. Erg praktisch!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.