logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Back to school: welke laptop past bij jouw school of studie?

lenovo ideapadHet nieuwe schooljaar is begonnen en dan wil je natuurlijk de beste spullen hebben. Naast een nieuwe agenda, tas en outfit is een goede laptop erg belangrijk. Deze heb je namelijk het hele jaar nodig om presentaties, werkstukken en notities op te maken. Deze keuze maak je natuurlijk niet zomaar. Daarom heeft Lenovo vijf tips op een rijtje gezet die helpen om de juiste laptop bij de juiste school of studie te kiezen. De keuzewijzer in de bijlage helpt je bij het maken van de perfecte keuze, of het nu om het middelbaar onderwijs, het hoger onderwijs of de universiteit gaat.

Ga voor snelheid

Je wilt natuurlijk een laptop hebben die snel start en niet hapert als je meerdere dingen tegelijk doet. Wist je dat voor een snelle start niet de processor maar een SSD het allerbelangrijkste is? Ja echt, die is veel sneller dan een harde schijf en zorgt ervoor dat de laptop snel reageert op al je handelingen. Lenovo begrijpt dat snelheid belangrijk is en daarom rusten ze vrijwel alle laptops standaard uit met een SSD. Super handig! Dit is dus zeker een aandachtspuntje om mee te nemen als je een alfa- of bèta studie volgt, waar je meerdere programma’s tegelijkertijd moet gebruiken en ook nog surft op het web.

Het beste scherm is essentieel

Studeren is natuurlijk meer dan alleen huiswerk maken. Vaak krijg je tijdens je studie de opdracht om een presentatie of filmpje te maken. Zeker studenten die een grafische studie volgen hebben hier continu mee te maken. Het is daarom zeker voor hen erg belangrijk om een laptop te kopen met een IPS-scherm. Dit is een techniek waarmee de kleuren op beeldschermen veel beter worden weergegeven en je vanuit elke hoek het scherm goed kunt zien. Zo zullen de kleuren tijdens het monteren van een filmpje of het bewerken van foto’s goed worden weergegeven. Eigenlijk geldt deze tip voor welke studie dan ook. Wie wil er nu een laptop waar kleuren wegvallen en het beeld grijzig wordt?


Op zoek naar coole gadgets?

Een goede accu

Niets is vervelender dan de melding dat de accu van je laptop leeg is. Hoe langer een laptop meegaat op een accu, hoe beter. Je wilt natuurlijk niet dat je laptop uitvalt tijdens je presentatie of als je net lekker bezig bent met maken van aantekeningen tijdens een hoorcollege. Daarom heeft Lenovo laptops ontworpen die meer dan 12 uur meegaan, waardoor je niet halverwege de dag een stopcontact hoeft te zoeken. Aangezien je op de universiteit vaker tussenuren zult hebben en dan dus ook tijd hebt om je laptop op te laden is een lange accuduur vooral belangrijk voor de middelbare scholier, die vaker vijf tot tien minuten tussen zijn lessen heeft zitten.

Size does matter

Laptops heb je in tal van formaten en daarom moet je goed bedenken wat je met je laptop wilt doen. Heb je hem alleen nodig voor het tikken van notities tijdens de les, bijvoorbeeld op het middelbaar onderwijs, dan is een 13 inch scherm voldoende. Gebruik je hem naast school ook nog om te gamen of te Netflixen, dan is een 15,6 inch scherm beter. Ook voor de BETA of grafische studies kun je beter kiezen voor een 15,6 inch scherm. Dit biedt je meer overzicht en zo kun je bijvoorbeeld gerichter video’s en foto’s bewerken. Hartstikke handig!

Wees streng

Ga niet zo maar in op elke mooie aanbieding. Wees streng voor jezelf en laat té goedkope laptops links liggen. Een laptop met te weinig opslag of een processor die eigenlijk voor een tablet bedoeld is? Niet doen! Denk aan je studieprestaties en ga voor een laptop waar je 100% tevreden mee bent, want je zult hem langer dan vandaag nodig hebben.  Even een overzicht waar je aan moet denken: Intel Core-processor, minimaal 4 GB geheugen, een SSD en een IPS-scherm. Bekijk hier de keuzewijzer!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.