logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welk skateboard moet je kiezen: een skateboard, longboard of een cruiser?


Skateboarden is weer helemaal terug van weggeweest. Tenminste, dat zeg ik als oude rot. In ‘mijn tijd’, je weet wel, toen de Batavieren nog met z’n drieën waren, had ook iedereen een skateboard. Toen is het jarenlang naar de achtergrond verdwenen, waar een select clubje door is blijven gaan met het skaten, en nu is het weer terug van weggeweest! En dat vind ik gaaf. Ik heb namelijk heel wat kilometers op mijn skateboard afgelegd, het is echt cool dat mijn kinderen uit zichzelf diezelfde interesse oppakken. Maar daarmee komt meteen de vraag naar boven: welk type skateboard past bij je? Tijd om een expert in de arm te nemen. skatedeluxe is misschien wel de grootste online skateboardwinkel van Europa. Een goede plek om te beginnen!

Het skateboard

Die kennen we allemaal. De plank (het deck) heeft ronde zijkanten, waarbij beide uiteindes een stukje omhoog gaat. Skateboards sturen wat stug, maar ze zijn subliem om mee te stunten. Ollies, backflips, grinden, ramps, dat soort dingen. Dit zijn skateboards voor het betere stuntwerk. Let op bij de aanschaf dat je een goed deck koopt met een degelijke wielbasis (de truck). Die moet namelijk niet te stug zijn, maar toch degelijk. Bij skatedeluxe kun je daarbij kiezen uit de beste A-merken, maar ook voor hun kwalitatief goede SK8DLX huismerk. Door skaters, voor skaters.

108734-0-Landyachtz-BattleAxeThunderbird401016cm[1]Longboards

Die lange slungels, met aan beide kanten uitstekende wielen. Longboards zijn gemaakt voor lange afstanden. Ze zijn stug, stabiel en comfortabel. Vaak hebben ze grote, zachte wielen voor extra comfort. Grote wielen zijn sneller, de zachte wielen misschien wat minder duurzaam dan harde wielen, maar wel zo comfortabel. En dat wil je toch ook, zeker? Zoals je merkt is het op sommige vlakken een kwestie van kiezen. Of het een, of het ander. Maar soms kan het allebei.

Cruisers

Wil je bijvoorbeeld vooral afstanden skaten, maar ook flexibel genoeg zijn om een paar trucs te maken? Dan is de cruiser voor jou. Perfect voor skaten in de stad, om van A naar B te gaan en af en toe een stoep op en af te stuiteren. De Cruiser is gevormd zoals je een skateboard voor ogen hebt – zoals wij ‘m vroeger hadden. Een ronde voorkant met een een echte tail. Je hebt hier dus aan één kant een opstaande rand, wat al aangeeft dat-ie minder geschikt is voor trucs. De wielen zijn ook hier vaak breder en zacht voor extra comfort. Onze keuze!

Compleet of onderdelen

Het praktische aan skateboards is dat je ze helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt echt jouw ultieme board maken met alle onderdelen die je in de webshop kunt vinden. Wil je liever kleine en harde wielen of juist grote, zachte? In welke kleur? En wat voor griptape wil je op je skateboard? Bij deze webshop kun je alles vinden wat je hartje begeert. Natuurlijk is er ook een snelle klantenservice die antwoord heeft op al je vragen. Ben je een beginner? Ga dan voor een compleet board. In de omschrijvingen staat vermeld voor wie het board het best geschikt is. En wil je een wat goedkopere start maken? Dan raden we je het merk SK8DLX aan!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.