logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Welcome to Sudden Death

Misschien komt het verhaal van Welcome to Sudden Death je wel bekend voor. Als dat zo is, dan heb je een echte voorliefde voor de wat foute actiefilms, die vroeger gemaakt zijn. Het verhaal is namelijk een tamelijk ongegeneerde kopie van Sudden Death, die in 1995 verscheen met Jean-Claude van Damme in de hoofdrol. Hij presenteerde daar zijn lenige kunsten als ex-brandweerman, die tijdens een ijshockeywedstrijd alle bezoekers (en zijn dochtertje) moest redden.

Nieuw jasje

Welcome to Sudden Death is een regelrechte remake van deze klassieker. Daarin beleef je de avonturen van Jesse Freeman. Hij is een voormalig lid van de special forces en explosieven expert. Na een traumatische ervaring is hij afgetreden en heeft nu een baantje als beveiliger in een nieuw en hypermodern basketbalstadion. Daar wordt een belangrijke wedstrijd gespeeld, waar ook de burgemeester, de gouverneur en enkele andere prominente gasten bij aanwezig zijn. Wat alle bezoekers echter niet weten, is dat een groep ex-militairen het voorzien heeft op één van deze steenrijke gasten. Ze schakelen de bewaking uit en plaatsen overal explosieven in het stadion. Alle bewakingsmedewerkers, behalve Jesse. Die beseft in eerste instantie niet wat er aan de hand is, maar wanneer zijn dochtertje ontvoert blijkt te zijn, is er niemand die hem kan tegenhouden.

Felle actie

Het grappige is eigenlijk wel dat ook Welcome to Sudden Death een heel directe en harde actiefilm is, net als diens voorganger. Het verhaal lijkt eigenlijk meer een kapstok voor de man-tot-mangevechten, waarin acteur Michael Jai White zijn kunsten kan vertonen. Deze gevechten zijn echt van het kaliber ‘een voor een aanvallen’ en ‘even wachten tot-ie klaar is’. Het is dus geen film die je moet kijken om het verhaal, hoewel de komische conciërge van het station een welkome komische noot is in de film. De klok tikt en de kansen zijn nihiel, maar het is aan Jesse om niet alleen hen te redden, maar ook alle fans! Zal hem dat lukken? Maar natuurlijk komt dat goed. De vraag is: hoeveel slachtoffers maakt hij op weg naar zijn dochter?


Recensie over Welcome to Sudden Death

Ai, het is echt lastig om deze film goed te beoordelen. Vergelijk je hem met echte blockbusters, dan zou hij niet al te best scoren. Het verhaal is graatmager, de actie is goed maar wankelt ook behoorlijk. De filmwijze en de uitvoering zijn trouwens best wel goed, op een paar rare sprongen in de filmcuts na. Als je hem zet in het lijstje hersenloze actiefilms (waar echt wel een markt voor is), dan komt deze film weer wel goed naar voren. Er zijn betere, maar hij weet van begin tot het eind te boeien. Dat is ook niet zo moeilijk, de film duurt maar een goed uur! Ik geef hem hier het gemiddelde van beide genres.

Score: 7


Informatie

Titel: Welcome to Sudden Death
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 76 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Ga direct naar Welcome to Sudden Death op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.