logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Welcome to Acapulco

Op vakantie gaan is een heel rustgevend iets. Matt Booth keek er ook echt naar uit. Hij zou naar New Mexico reizen om zijn nieuwe game te presenteren, in de hoop er een mooie promotie aan over te houden… en om meteen even te genieten van de nieuwe omgeving, uiteraard. Maar er gaat iets mis. Hij ontmoet een vriend, drinkt iets te veel alcohol en komt niet in New Mexico terecht, maar in Acapulco! En jammer genoeg krijgt hij daar niet zo’n heel warm welkom.

Het ontbrekende pakketje

Alles draait in Welcome to Acapulco namelijk om het vinden van een of ander mysterieus pakketje, waarvan niemand echt lijkt te weten wat het nu is… maar wel dat de nietsvermoedende Matt Booth het in zijn bezig zou hebben. Maar hoe kun je iets afgeven waarvan je niet weet dat je het hebt, laat staan hoe het er uitziet? Al snel zakt Matt weg in een web van achtervolgingen, vertrouwen en wantrouwen, criminelen en corrupte agenten. Niemand lijkt te zijn wie ze zeggen te zijn, naarmate het avontuur verder vordert wordt het als maar gevaarlijker.

Als in een game

Wat Welcome to Acapulco zo leuk maakt, is de manier waarop het verhaal inbeeld is gebracht: het is namelijk doorspekt met game-elementen, die als pixel-art over het spel kronkelt. Bovendien verzorgt Matt tijdens de film een heel grappige voice-over, met allerlei opmerkingen en biografie-presentaties van de bad guys (en wat er over hen bekend is). Soms is dat wel vervelend, maar meestal is het een prettige afwisseling en een leuke manier om weer even te weten wie er in het spel zijn.

Ga direct naar Welcome to Acapulco op BOL.com.


Recensie over Welcome to Acapulco

Welcome to Acapulco is een grappige actiefilm. De acteerprestaties zijn niet altijd om over naar huis te schrijven, maar dankzij de grappige cut-scenes en het commentaar van Matt is het zeker een film met veel tempo, humor én actie. Lekker schieten, vluchten en terugslaan. Het verhaal van deze film is misschien niet heel origineel (maar zeker wel chaotisch), de uitwerking mist zijn doel niet.

Score: 7


Informatie

Titel: Welcome to Acapulco
Uitgever: WW Entertainment
Tijdsduur: 85 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.