logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Weeshuis in de azuurblauwe zee, TJ Klune

In Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee maken we kennis met Linus Baker, die als een soort maatschappelijk werker actief is en weeshuizen controleert waar Magische Jeugd wordt opgevangen. Weeshuizen is overigens een groot begrip, want de meeste kinderen hebben in principe gewoon ouders… maar zijn gewoonweg ongewenst. Linus houdt van regels en regelmaat. Hij is kalm en gehoorzaam en volgt het Handboek tot de letter. Linus houdt van kinderen en vind zijn werk als caseworker die weeshuizen controleert heel belangrijk. Op zijn werk is hij overigens een niemand, vooral vanwege zijn grijze karakter.

Excellent Hoger Management

Alles staat op het punt te veranderen wanneer hij wordt opgeroepen door het Excellent Hoger Management. Daar staat iedereen wel van te kijken, bijna niemand krijgt het hoofd van het Ministerie van Toezicht op Magische Jeugd te zien. Het blijkt dat Linus een belangrijke opdracht krijgt. Hij moet naar een bijzonder weeshuis, het weeshuis in de azuurblauwe zee, om het te beoordelen op veiligheid. Niet alleen van de kinderen, maar ook voor de mensheid. Er wonen namelijk nogal excentrieke en mogelijk levensgevaarlijke wezens op dat eiland! En zo vertrekt hij in zijn auto naar het eiland Marsyas, waar hij kennismaakt met Arthur Parnassus, directeur van het weeshuis en de bijzondere kinderen.

Magische jeugd

Linus arriveert bij het weeshuis, en dit is waar de magie in het verhaal tot bloei komt. De interacties tussen de zes kinderen: de meisjeskabouter Talia, het gevleugelde draakje Theodore, de bosnimf Phee, de groene kwalachtige Chauncey, de weerhond Sal en de antichrist Lucifer maken blijkbaar flinke indruk op het Excellent Hoger Management. En eerlijk gezegd boezemen ze Linus in het begin ook behoorlijk wat angst in. Naarmate hij er langer is (Linus heeft de opdracht om vier weken te blijven), leert hij de kinderen, het eiland en de bijzondere leiding beter kennen en krijgt hij steeds meer respect voor dit clubje. Hij leert door de angstaanjagende bedreigingen van de zesjarige Lucifer kijken, luistert naar het draakje en ziet welke geweldige dingen Talia en Phee kunnen doen. Maar hoe breng je zo’n gevoel over aan het management, die het weeshuis eigenlijk gewoon willen sluiten?


Ga direct naar Het weeshuis in de azuurblauwe zee op BOL.com.

Recensie over Het weeshuis in de azuurblauwe zee

CooleSuggesties topper

Het weeshuis in de Azurblauwe zee in een bijzonder verhaal over een unieke club kinderen, met een duister soort humor dat wel wat inlevingsvermogen van je vergt. Het lijkt soms wat makkelijk scoren, met kaboutermeisjes met een baard of een draak die zijn schat beschermd, maar het gaat veel dieper dan dat. Het draait om gedogen, accepteren en omarmen, om verder te kijken dan je neus lang is en om liefde te ontdekken waar je het zo snel niet zou vinden (hoewel je die romance tussen Linus en directeur Arthur mijlenver zag aankomen natuurlijk). Tussen de regels door is het een steek naar bureaucratie en klakkeloos doen wat je wordt opgedragen. Altijd blijven nadenken! Dit verhaal is als een warme mok warme chocolademelk met een flinke toef slagroom, naast een versgebakken stuk appeltaart, overgoten met een fijne dosis magie.

Score: 9


Informatie

Titel: Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Volt
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789021462684
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.