logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe kies je een geschikt webhosting bedrijf voor jouw website?

Het uitkiezen van een webhosting bedrijf is soms lastig en kost tijd. Zeker wanneer je weinig technische kennis hebt en niet goed weet wat je precies nodig hebt, kan het een tijdrovend klusje zijn om op zoek te gaan naar dat perfecte webhosting bedrijf voor jou. Waar moet je op letten, en waar ga je naar op zoek?

De allerbeste

Wat de beste webhosting Nederland is, verschilt voor iedereen enorm. Het verschilt voor iedereen hoe je de site gebruikt, hoe veel kennis je hebt over hosting, wat je precies wil en waar je naartoe wil werken. Hier is dus geen duidelijk antwoord op te geven. Het hangt af van jou en de kennis die jij hebt over het maken van websites. Weet je al veel en kun je zelf veel dingen regelen en oplossen? Dan is er voor jou een hele andere webhosting nodig dan wanneer je alleen maar de standaard kennis hebt, of als je helemaal geen kennis over webshop hosting hebt.

Een belangrijk punt bij webhosting, is de klantenservice die zij verlenen. Heb je een dringende vraag of kom je ergens niet uit? Of misschien ligt je website zelfs uit de lucht? Dan is het fijn als je snel geholpen wordt door iemand van het bedrijf. Ga dus goed de reviews na en kijk of er mensen zijn die wel (of juist niet) positieve dingen te melden hebben over de hulp die ze bieden.

Voor wat hoort wat

De prijzen van webhosting verschillen veel, en dat maakt het allemaal niet makkelijker. Ga je voor de goedkoopste optie, de bijna goedkoopste of betaal je juist liever wat meer? Het verschilt namelijk van een paar tientjes per maand tot helemaal niks. Die gratis optie klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar het is niet voor niks gratis. Je krijgt een hoop minder opties dan wanneer je wel betaalt, wat logisch is. Betekent dat automatisch dat de duurste ook de beste is? Niet per se. Voor een paar euro per maand kun je echt prima webhosting krijgen, maar wellicht krijg je bij een ander bedrijf voor wat meer ook echt waar voor je geld.

Bij sommige platformen waar je een website kunt bouwen, zit al webhosting in. Wanneer je weinig tot geen technische kennis hebt, is dit een hele goede keus en is het verstandig om dit als optie te nemen. Zo wordt bijna alles al voor je geregeld en hoef je niet na te denken over welke webhosting je moet kiezen, dat is al voor je gedaan.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.