logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Wavlink WL-UG62PD2 USB-C docking station

De laatste jaren is er ontzettend veel veranderd in ons dagelijks leven. Vooral de werk-privébalans heeft heel wat veranderingen ondergaan. Soms ten goede, soms niet. Een prettige bijkomstigheid is dat veel bedrijven een stuk makkelijker omgaan met thuiswerken. Met een laptop van de zaak kun je overal neerploffen om je werk te doen. Maar de hele dag achter een laptop? Dat is beter van niet. Een gadget als de Wavlink WL-UG62PD2 USB-C docking station kan hier de redder in nood zijn!

Standaard werkplek inrichten

Het grootste voordeel van een docking station als deze is dat je jouw complete werkplek kunt inrichten. Je sluit je monitor, externe schijf, toetsenbord-dongle, headset en andere accessoires al op je docking station aan. Met de meegeleverde USB-C kabel sluit je vervolgens je laptop op het docking station aan… en je bent klaar! Met één enkele kabel verbind je jouw laptop dus met al die andere accessoires. Je kunt daarbij profiteren van alle ergonomische instellingen die je op je werkplek hebt: een los toetsenbord, een groot scherm dat op de goede hoogte staat en ga zo maar door. Daar kun je makkelijk een dag stevig op los gaan. En ben je klaar? Dan koppel je jouw laptop af en neem je hem weer mee naar kantoor, om hem daar op een ander docking station aan te sluiten.

Vormgeving

De Wavlink WL-UG62PD2 USB-C docking station ziet er strak en neutraal uit. Het is geen vierkante, gladde blok, de langwerpige schijf (22 cm x 9 cm x 3 cm) laat zich makkelijk op of onder je bureau neerleggen. Je kunt hem zelfs onder een monitorverhoging leggen, of op de monitorvoet, mocht je dat willen. De randen zijn met een facet afgewerkt, zodat het apparaat een beetje een chique uitstraling krijgt. Het mat-zwarte kunststof is ook neutraal genoeg om op iedere werkplek te passen. Het docking station heeft zowel aan de voorkant als de achterkant aansluitingen. De opties aan de achterkant gebruik je voor je standaard werkplek, die aan de voorkant zijn voor ad hoc aansluitingen.

De mogelijkheden van Wavlink

Wat haal je met de Wavlink WL-UG62PD2 USB-C dubbel 4K-dockingstation in huis? Welnu: op het filmpje hieronder krijg je al een fraaie indruk, maar om alle specificaties op een rij te zetten bekijken we het docking station van voor en achter:

Voorkant

Deze kant wijst naar jou toe en is dus makkelijk toegankelijk. Zeker als je het docking station bijvoorbeeld onder een monitorsteun zet, is de achterkant namelijk wat lastig te bereiken. Aan de voorkant heb je de beschikking over:

 • 2x USB-A 3.0 poorten
 • 2x USB-C poorten
 • Een koptelefoonuitgang (2.0 audio)
 • Een microfooningang
 • Een power-lampje

Achterkant

Aan de achterkant maak je de koppeling met de vaste elementen van je opstelling. Je vindt daar:

 • Een Aan/Uitschakelaar
 • De aansluiting voor de 100W stroomadapter
 • 2x 4K-videopoorten, waarbij je bij iedere poort kunt kiezen uit HDMI of DisplayPort
 • 2x USB-A 3.0 aansluiting
 • 1x 1000MB ethernetaansluiting, zodat je jouw laptop bekabeld kunt aansluiten op een router, repeater of extender.
 • 1x USB-C voor het aansluiten van je laptop. Hierbij levert de hub 60W stroom, zodat je laptop kan opladen.

Bekijk hier onze review op YouTube

Aansluiten en installeren

Het koppelen van de Wavlink WL-UG62PD2 USB-C dubbel 4K-dockingstation aan je werkplek gaat heel eenvoudig, zoals je hierboven kunt zien. Sluit je monitor of monitoren aan op het docking station, koppel hem eventueel met het internet en sluit accessoires aan zoals je toetsenbord of een externe harde schijf. Vervolgens gebruik je de USB-C aansluiting aan de achterkant van het apparaat om de Wavlink te koppelen met je laptop. Een Windows-laptop wordt automatisch herkent, een MacBook Air of MacBook Pro moet je even een zetje geven door de juiste driver te installeren en de installatiestappen te doorlopen. Vanaf dat moment profiteer je van alle functies, waarbij de dubbele 4K-aansluitingsmogelijkheid voor je monitoren wel het paradepaardje is.


Ga direct naar Wavlink USB-C dual 4K docking station op BOL.com.

Recensie over Wavlink USB-C dual 4K docking station

CooleSuggesties topper

Dit compacte docking station van Wavlink kan de redder in nood zijn voor het inrichten van je flexibele werkplek. Sluit al je vaste apparaten op het docking station aan en koppel je laptop daarna simpelweg met een enkele USB-kabel aan de Wavlink WL-UG62PD2 om gebruik te maken van alle apparatuur op je werkplek. Het docking station kan 2 4K monitoren aansturen, wat een indrukwekkende prestatie is, maar ook met een enkel scherm ben je al flink geholpen. Daarbij kun je overigens kiezen of je het scherm van je laptop nog wil inzetten als tweede of derde monitor. De poorten aan de voorkant zijn veelzijdig en stellen je in staat om alle denkbare accessoires aan te sluiten op je laptop. Een fijne aanvulling, zeker aangezien veel dunne laptops nauwelijks aansluitmogelijkheden meer hebben! Houd wel rekening: op Windows is dit apparaat plug and play, op MacOS moet je eerst de driver installeren.

Score: 9


Informatie

Wavlink USB-C dual 4K docking station
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 239 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.