logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geniet van de zomer – ga kitesurfen!


In de zomer kun je heel wat toffe dingen doen. Een van de leukste dingen is wel om het water op te zoeken voor leuke activiteiten. Zo kun je lekker varen of suppen, maar voor de wat enthousiastere sportievelingen die ook wel van een adrenalinekickje houden kun je ook denken aan gecombineerde sporten als kitesurfen. 

Extreme surfing

Met kitesurfen heb je een wat kleiner surfboard (wat eigenlijk meer op een bodyboard lijkt) en een compactere variant van een schermparachute. Daarmee probeer je de wind te vangen, waardoor je het momentum van de wind pakt en je heel fraaie stunts kunt uitvoeren… of gewoon vooruit kunt komen. Je kunt het dan vergelijken met waterskiën, waarbij je achter een boot hangt. Maar die stunts maken het natuurlijk wel zo spannend! En dankzij de vrijheid van je parachute (of grote vlieger, net zoals je zelf wilt) heb je alle touwtjes letterlijk zelf in handen.

Lekker op pad

Tijdens het kitesurfen heb je alle vrijheid en is alles aan jou, maar voor je aan het water bent (of weer thuis), kan het best wel een chaotische bedoeling zijn. Je moet namelijk heel wat spullen meenemen! Kleding, je board, je kite, eventuele accessoires. Een kite boardbag is dan ook geen overbodige luxe. Het is dan aan jou om te kijken wat voor een model je kies. Je hebt tassen die je over een deel van het board schuift, waarbij de voor- en achterkant nog open zijn. Daardoor kun je ook grotere boards meenemen en kan het water beter weglopen. Aan het andere uiterste vind je tassen waar je echt alle spullen in kunt meenemen die je graag wilt, zodat je maar één tas hoeft mee te nemen. De keuze is aan jou! De een zal liever twee tassen meenemen, zodat je de board in je ene hand kunt hebben en de kite in een andere hand, de ander vind het fijner om alles in een zware tas mee te dragen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.