logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Watch Dogs Legion

Watch Dogs is een geweldige gamereeks met een kritische blik op ons toenemende in de technologische middelen die we gebruiken. Alles is bekend, niemand is meer veilig. Orwell’s 1984 wordt in de praktijk gebracht. Watch Dogs Legion is het derde verhaal uit de franchise, die de game een tikje omvormt tot een bijna absurdistische samenleving van London in de toekomst. Wij gingen aan de slag met dit grafisch hoogtepuntje, dat al helemaal geoptimaliseerd is voor de nieuwste generatie gameconsoles. En daar pluk je ook de vruchten van op je PS4 en XBOX One!

Overal en nergens

Waar je bij de vorige Watch Dogs-games gebonden was aan één rebel binnen een heel leger aan opstandelingen, voorzien van talloze gadgets en hack-mogelijkheden, heb je nu de mogelijkheid om ook in de huid van iedere willekeurige inwoner van London te kruipen. En dat schept ongelofelijk veel mogelijkheden! Het verhaal begint vanuit een rebellerende organisatie: de zachtaardige club DedSec is een vredelievende hackersgroep die zich inzet om de waarheid boven water te krijgen. Ze worden door de overheid echter beschuldigd van een terroristische aanslag, waardoor ze als levensbedreigend worden gezien. Een handige manier om de club monddood te maken, maar niet echt aardig. Jouw taak? Zoek uit wie er wél achter de aanslag zit!

Wisselspeler

Daarvoor heb je de mogelijkheid om in de huid van verschillende agenten te kruipen, ieder met hun eigen skills, wapens, gadgets en stijl. Het is dus zeker niet de bedoeling dat je vastklampt aan één enkel karakter met een stijl die het beste bij jou past. Sterker nog: een belangrijk onderdeel van dit spel is om letterlijk elk niet-speelbaar personage (NPC) te rekruteren dat door de straten van Londen loopt, zodat je ze kunt toevoegen aan je team van DedSec-toppers. Alleen zo kun je naar believen wisselen van personage. Iedere NPC heeft zo haar unieke eigenschappen en kwaliteiten. Sommigen kostten misschien wat meer moeite om te overtuigen, maar uiteindelijk zal het je vast lukken om iedereen toe te voegen na het voltooien van een paar korte missies.

Beter en krachtiger

Naarmate je verder in het spel komt, krijg je betere agenten in je arsenaal, die unieke vaardigheden aan je organisatie toevoegen of toegang geven tot unieke wapens of gadgets. Het spel zal dan een stukje makkelijker worden, hoewel de omgeving natuurlijk ook feller tegen je zal optreden. In deze vrije wereld zijn de missies net zo vrij als de straten en gebouwen. Je kunt ze op iedere denkbare manier oplossen… zolang je ze maar oplost! Op welke manier of met welk karakter, dat maakt meestal niet uit. Het spel past zich op die manier briljant aan op jouw eigen speelstijl

Rondrennen in Londen

Hoewel het spel zich afspeelt in Londen en dankbaar gebruikmaakt van de bekende architectuur en kleine details als het links-rijden, maar toch blijft het daar wel een beetje bij. Londen wordt een achtergrond voor je activiteiten en acties, maar speelt op zich niet echt een hoofdrol in het spel. Dat is nog altijd voorbehouden aan de mensen die rondlopen. Toch blijft het leuk om als een sorot virtuele toerist rond te lopen in Londen en te kijken naar de bezienswaardigheden van voorheen… en de nieuwe toevoegingen die wellicht in de toekomst plaats gaan vinden. Watch Dogs: Legion speelt zich tenslotte in de toekomst af! Daarbij is de stad behoorlijk onder handen genomen door het particuliere beveiligingsbedrijf Albion, met een rebellerende Clan Kelly die de straten onveilig maakt. Ook de invloed van de Blume Corporation is merkbaar, waardoor de hele stad een unieke high-tech vibe heeft gekregen. Iedereen leeft voor techniek en gadgets, zo lijkt wel. Opzichtige neonreclames, hologrammen en opdringerige schermen kenmerken het toekomstige straatbeeld.

Verhalen en missies

Watch Dogs: Legion heeft meer dan genoeg voor je in huis om je uren, dagen, maandenlang bezig te houden. Al is het alleen maar om zieltjes te winnen voor je campagne, maar alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog tal van verhaalmissies om je in vast te bijten, die her en der uitgroeien met bijtaken en korte speurtochten om nieuwe bonussen te verdienen. De verschillende missies voelen telkens uniek en verrassend aan, het wordt nergens echt repetitief of saai. Dankzij de verschillende speelstijlen en puzzels die je moet oplossen krijg je telkens weer nieuwe uitdagingen voor je kiezen. Houdt daarbij in de gaten dat je die zo gehate technische snufjes goed kunt gebruiken om jouw doel te bereiken. Maak daar gebruik van! De wereld is jouw speelterrein. Denk creatief en ‘out of the box’ om de verhalen tot een goed einde te brengen.

Ga direct naar Watch Dogs Legion op BOL.com.


Recensie over Watch Dogs: Legion

CooleSuggesties topper

Watch Dogs: Legion is een geweldige game, die zich automatisch aanpast aan jouw manier van spelen. Het is zo ontzettend uitgebreid, dat je onmogelijk verveeld kunt raken. Het verhaal is uniek, een tikje beklemmend en vol actie. Je wil gewoon uitzoeken hoe de vork in de steel zit! Daarvoor heb je enorm veel gadgets, wapens en manieren van spelen ter beschikking. Vooral ook dat laat het spel nooit saai of vervelend worden. Naast de hoofdverhaallijn kun je makkelijk verdwalen in zijmissies en extra verhalen, die je mooie bonussen kunnen opleveren. Grafisch ziet het spel er fantastisch uit, de bediening steekt goed in elkaar. What’s not to love?

Score: 9


Info

Watch Dogs Legion, Ubisoft
Playstation 4, actie.
Prijs: 59.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.