logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat zijn de voordelen van de schietsport?


Je zou het misschien niet meteen denken maar verschillende studies naar meerdere sporten hebben uitgewezen dat schietsport een van de veiligste sporten is. Dit heeft mede te maken met dat er weinig tot geen contact is tussen de schutters en dat blessures door fysiek contact vrijwel zijn uitgesloten. Daarnaast zijn er ook veel regels en maatregelen waar de deelnemers zich aan moeten houden waardoor de kans op ongelukken wordt geminimaliseerd. In deze blog lees je de voordelen van de schietsport en waarom jij dit zou moeten doen. 

Van schiettent op de kermis naar schietsport

We doen het al van kinds af aan schieten voor punten op de kermis waarbij je bij het omver schieten van de doelen een leuke prijs kon winnen. De adrenaline die door je lijf gaat wanneer je het doelwit hebt geraakt is erg plezierig en zorgt voor een overweldigend gevoel. Naast dat schieten leuk is helpt het ook bij de ontwikkeling van verschillende vaardigheden die in de rest van je leven voordelig kunnen werken. Denk hierbij aan de vaardigheid om goed te kunnen focussen maar ook het vergroten van de discipline. Doordat je deze vaardigheden beter leert te gebruiken kan je er in het dagelijks leven ook je voordeel uit halen bijvoorbeeld het verbeteren van de concentratie of het aanhouden van een planning. 

Is de schietsport prijzig?

Net als bij alle andere sportverenigingen kost het geld om lid te kunnen worden. Bij de schietsportverenigingen ligt dat wel wat hoger dan bijvoorbeeld bij de voetbal omdat er intensieve begeleiding nodig is op de schietbaan. Toch is de schietsport minder duur dan golf of tennis. De aanschaf van de materialen is niet erg goedkoop. Voor beginnende schutters is het beter om te beginnen met luchtwapens zoals luchtbuksen omdat deze veel goedkoper zijn. Wanneer je de beste en de nieuwste wapens wilt hebben dan hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan. 

Op welke leeftijd mag je beginnen?

Je kan al op vrij jonge leeftijd beginnen met de schietsport. Bij de meeste verenigingen hanteren ze de leeftijd van 12 jaar maar zij moeten wel onder begeleiding van hun ouders naar de vereniging komen. Voor jongere kinderen is het wel wat lastiger omdat de wapens vaak zwaar zijn, maar niks is onmogelijk. 

Kortom, het is een volledig andere sport dan voetbal of tennis maar minstens net zo leuk. Voel de adrenaline door je lijf razen als je het juiste doelwit hebt geraakt. Probeer het zelf maar!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.