logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Wat zijn de verschillen tussen OnePlus Watch 2 en OnePlus Watch 3?


Vanaf deze week kun je de nieuwe OnePlus Watch 3 in huis halen – een spannende gebeurtenis voor veel fans van smartwatches en gadgets, OnePlus of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Een belangrijke vraag is altijd: wat zijn de verschillen met diens voorganger… en opvolgend: is het de moeite waard om te upgraden van de Watch 2 naar de Watch 3? De OnePlus Watch 3 (review!) biedt verschillende verbeteringen ten opzichte van de OnePlus Watch 2 (review!).

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen:

Batterijduur en -capaciteit:

  • OnePlus Watch 2: Voorzien van een 500 mAh batterij, met een gebruiksduur tot 100 uur.
  • OnePlus Watch 3: Uitgerust met een grotere 631 mAh batterij, wat resulteert in een verlengde gebruiksduur tot 120 uur (5 dagen) bij standaard gezondheidsmonitoring. In de energiebesparende modus kan de batterijduur oplopen tot 16 dagen.

Ontwerp en materialen:

  • OnePlus Watch 2: Beschikt over een roestvrijstalen behuizing in zwart of chroom. De kroon functioneert als een drukknop.
  • OnePlus Watch 3: Heeft een ontwerp met een roestvrijstalen kast, een titaniumlegering bezel met PVD-coating en een saffierglas wijzerplaat voor extra duurzaamheid. Het scherm is iets groter dan zijn voorganger. Het grootste merkbare verschil tussen beide modellen is de nieuwe digitale kroon, die bij de OnePlus Watch 3 ook werkt als draaiknop. Daarmee is de navigatie in de menu’s en optieschermen wat eenvoudiger.

Processor en prestaties:

  • OnePlus Watch 2: Maakt gebruik van de Snapdragon W5 Gen 1-chipset in combinatie met een BES2700 co-processor.
  • OnePlus Watch 3: Bevat dezelfde Snapdragon W5 Gen 1-chipset, maar met een geüpgradede BES2800 co-processor voor verbeterde energie-efficiëntie en prestaties. Daarnaast zou de Watch 3 beschikken over betere sensoren die je gezondheid in de gaten houden, hoewel beide modellen profiteren van verbeteringen in de oHealth app.

Besturingssysteem:

  • OnePlus Watch 2: Draait op een dual-chipset architectuur met Wear OS en een eigen RTOS voor energiebeheer. Vooralsnog draait de Watch 2 op Wear OS 4, maar zal op termijn een upgrade krijgen naar Wear OS 5.
  • OnePlus Watch 3: Handhaaft de dual-chipset en dual-OS architectuur, met verbeteringen in het RTOS voor een soepelere gebruikerservaring en langere batterijduur. De OnePlus Watch 3 draait op Wear OS 5.

Extra functies:

  • OnePlus Watch 3: en heeft een geoptimaliseerde antenne voor efficiënter stroomverbruik.

Samenvattend biedt de OnePlus Watch 3 verbeteringen op het gebied van batterijduur, ontwerp, prestaties en gebruiksgemak ten opzichte van de OnePlus Watch 2.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.