Wat zijn de verschillen tussen een Allrisk, WA en WA Plus verzekering?


Heb je onlangs een nieuwe auto gekocht of geleased? Dan wil je natuurlijk dat de wagen zo lang mogelijk mooi en schadevrij blijft. Een autoverzekering is noodzakelijk om hoge kosten te voorkomen. Zonder een verzekering komt mogelijke schade namelijk voor eigen rekening. Je hebt de keuze uit diverse dekkingen, namelijk Allrisk, WA en WA Plus. Wat zijn de verschillen tussen deze drie autoverzekeringen

Autoverzekering afsluiten

Stel je bij het afsluiten van een autoverzekering de volgende vragen: kan ik schade aan mijn auto zelf betalen en zo ja, wil ik dit? Is het antwoord nee, dan kun je het beste een Allrisk autoverzekering afsluiten. Ook de leeftijd van je auto speelt een rol bij het afsluiten van een bepaalde verzekering. Zo zijn auto’s die jonger zijn vier jaar vrijwel altijd Allrisk verzekerd. Je wilt natuurlijk niet dat je bij een ongeval of schade meteen voor hoge kosten komt te staan. Daarnaast verzekeren sommige mensen hun oudere auto ook met Allrisk, omdat deze wagens sneller kapot gaan. Dankzij deze uitgebreide verzekering hoef je grote schade niet zelf te betalen.

Voor- en nadelen van een Allrisk autoverzekering

Allrisk is een zeer uitgebreide autoverzekering die zowel voor- als nadelen heeft. Het is natuurlijk erg fijn dat je bij een ongeval of schade nauwelijks kosten hebt. Daardoor ga je ontspannen de weg op. Het nadeel van zo’n verzekering is echter dat de premie vaak erg hoog uitvalt.  Een praktijksituatie maakt duidelijk waarom het afsluiten van een allrisk autoverzekering wellicht een goed idee. Stel je voor dat je bij een auto ongeluk of botsing betrokken raakt dat jouw schuld is. Met een Allrisk autoverzekering is zowel jouw auto als die van de tegenpartij verzekerd. Zonder Allrisk kom je in een dergelijke situatie voor zeer hoge financiële kosten te staan.

WA autoverzekering afsluiten

Allrisk is een van de drie basisdekkingen voor de auto. Andere opties zijn een WA autoverzekering en WA casco. Veel weggebruikers vinden de kosten echter vrij hoog. Zodoende kiezen ze vaak voor een alternatief in de vorm van een WA autoverzekering. Deze vergoedt alleen schade jouw auto bij de andere partij veroorzaakt. Dit geldt zowel voor materiële schade als letselschade. Wanneer je beschikt over voldoende financiële middelen is een WA-verzekering ook prima.

Extra verzekerd met WA Plus

Vind je het geen fijn idee dat bij een WA verzekering alleen schade bij ander is verzekerd? Gelukkig is het ook mogelijk om een deel van de schade aan je eigen auto te laten verzekeren.  In dat geval dien je een WA Plus casco verzekering te sluiten. Vervolgens ben je verzekerd tegen allerlei vormen van schade. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je auto door brand of vandalisme. Ook is je auto verzekerd tegen diefstal. WA Plus is een goede beslissing wanneer je graag het zekere voor het onzekere neemt. Met WA Plus ben je verzekerd tegen de volgende manieren van schade:

 • Ruitbreuk
 • Schade door vandalisme
 • Schade door storm, hagel en overstroming
 • Schade door brand
 • Schade door diefstal en inbraak
 • Schade door een botsing met dieren of vogels

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s