Wat voor bank past bij jou?


Je interieur is heel persoonlijk. Het moet niet alleen bij jou passen, maar ook bij de rest van je gezin én bij je huis. Die combinatie maakt het kiezen van bijvoorbeeld een bank een persoonlijk avontuur. Houd je van strak, klassiek of juist ergens daar tussenin? Ga je voor kleurrijk of een natuurlijke tint leer? En welke afmetingen mag je bank maximaal hebben? Een goede zitspecialist kan je daar perfect bij helpen. Nu zijn er veel woonwinkels, waarbij de meeste zich richten op een bepaalde stijl. Wij waren onder de indruk van de gevarieerde collectie banken bij Montèl. Daarbij kun je de banken helemaal naar wens laten samenstelling. De soort bekleding, de kleur en zelfs het type en de hoogte van de poten kun je zelf kiezen. Zo hebben wij inmiddels een bank die precies binnen onze maximale breedte past, met een strakke stoffen bekleding en hogere rvs poten. Echt een persoonlijke bank die perfect bij ons aansluit. Kijk even mee naar vijf uitgesproken stoere banken!

Hoekbank als roomdivider

Veel mensen hebben een lange, smalle kamer. Die wordt nog langer als je een bank tegen de muur zet en de ruimte laat doorlopen. Hetzelfde gaat op als je een hoekbank voor het raam en tegen de muur plaatst. Plaats je een bank met een chaise longue-deel op de open ruimte, dan maak je eigenlijk een eindstop aan die ruimte. Je zorgt eigenlijk voor een nieuwe, knusse zithoek met een natuurlijke afscheiding. Omdat de bank niet heel erg hoog is, zorgt het niet voor een afname in de lichtinval in de rest van het huis.

Industrieel met leer

Houd je wel van stoer en heb je in huis al het stucwerk van de muren gebikkeld om juist weer de bakstenen te laten zien? Dan moet je dat ook doorvoeren in je banken. Een bank van bruin of zwart leer past perfect in een industriële sfeer. Natuurlijk vraagt leer wat meer verzorging dan een stoffen bekleding, maar het leeft ook meer. Bovendien zorgt het voor een stoere stijl in huis, die je wat zachter kunt maken met hoekkussens of een mooi vloerkleed.

Subtiel chique

Wanneer je de echte horizontale en verticale lijnen van een bank doorbreekt, ontstaat er al snel een chique plaatje. Dankzij wat dunnere lijnen van een bank houd je het forse meubel subtieler. Natuurlijk boet je met zo’n bank niets in op het zitcomfort – maar misschien moet je dat in de winkel zelf even ervaren. Door te spelen met stof geef je een eigen draai aan je bank, maar ga je echt voor strak en stijlvol, dan gaat er niets boven zwart leer.

Creatief en stoer

Een andere mogelijkheid is om juist met de bekleding van de bank te spelen. Ga eens niet voor veilig strak maar leef je uit met een bijzondere bekleding. Een modern chesterfield-motief bijvoorbeeld, met knopen die in de stof zitten genaaid. Of met een ‘geweven’ materiaal, waarbij het lijkt of de bekleding is geweven met stroken stof. Je kunt ontzettend veel kanten op, een bank als dit heeft echt een unieke uitstraling in huis en kan de sfeer zeker een oppepper gebruiken.

Helemaal jouw bank

Hoewel je bij bovenstaande banken genoeg mogelijkheden hebt voor het kiezen van het materiaal en kleur dat bij jouw interieur past, kan het nog een stapje verder. Montèl heeft namelijk een soort custom bank, waarbij je zo’n beetje ieder onderdeel zelf kunt bepalen. Van de breedte van de bank tot de vorm armleuning, van het materiaal en kleur van de bekleding tot de vorm en hoogte van de poten. Echt een bank die op jouw en je huis is afgestemd! Maar laat je vooral voorlichten bij de verkopers in een Montèl winkel bij jou in de buurt. Dan kun je meteen ervaren hoe de banken zitten. Dat is immers ook een element dat je absoluut niet mag vergeten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.