logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat te doen bij letselschade na een verkeersongeval?


Helaas lopen veel mensen letselschade op door een verkeersongeval. Ben je aangereden en heb je daardoor verwondingen opgelopen? Dan gaat het hier om letselschade en heb je het recht op schadevergoeding. Letselschade kan bestaan uit materiële schade, zoals inkomensverlies en medische kosten, maar ook fysieke verwondingen. Heb jij letselschade na een verkeersongeluk, maar weet je niet wat je moet doen om je schadeclaim in te dienen? Lees dan even verder voor wat extra tips.

Het bewijs verzamelen

Het belangrijkste wat je moet doen om je letselschade terug te krijgen is het bewijs verzamelen. Denk aan getuigenverklaringen, foto’s van je letsel, de verklaring van een arts van het letsel en de tijd, datum en plaats van het verkeersongeval. Soms is er zelfs beeldmateriaal op te vragen via de politie van de weg, zoals op de snelweg. De verklaring van de politie dient ook als bewijs.

Stel de tegenpartij aansprakelijk

Soms rijdt de dader door bij een verkeersongeval of is deze onverzekerd, dan kun je aankloppen bij andere fondsen hiervoor. Is dit niet het geval, dan is het belangrijk om direct iemand aansprakelijk te stellen om jouw schadevergoeding in te zetten. Zonder aansprakelijkheid is er geen recht op een vergoeding!

Houd je kosten bij

Alle kosten die je niet zou maken als er geen verkeersongeval was geweest moet je bijhouden. Denk aan medische bezoeken, inkomensverlies, huishoudelijke hulp: alle bonnen, facturen en rekeningen kun je het beste bij elkaar in een document plaatsen. Je hebt tenslotte recht op een vergoeding van alle onkosten, maar dan moet je daar wel bewijs voor kunnen leveren.

Als je niet goed weet waar je moet beginnen, dan kun je het beste een professionele instantie inschakelen die gespecialiseerd is in het afhandelen van letselschade bij verkeersongevallen. Zo kun je je focussen op je herstel, terwijl zij zich door alle weten en processen heen werken om jou de maximale schadevergoeding terug te geven.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.