logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Natuurboeken heb je in alle soorten en maten. Mooie platen, met informatie over waar de dieren vandaan komen, hoe groot ze worden en hoeveel kleintjes ze krijgen. Leuk en indrukwekkend, maar echt boeiend of interessant is het niet. Je wil natuurlijk meer weten over deze dieren. Hoe leven ze? Wat voor vijanden hebben ze? Wat maakt ze bijzonder of uniek? Spannende verhalen, dat wil je horen. Van zo’n oude boswachter die talloze keren oog in oog heeft gestaan met het betreffende beest. En dat is precies wat je in handen krijgt in het boek Wat niet in de safarigids van je ouders staat!

Op safari in een boekje

Het terrein van de dieren in dit boekje is overigens heel duidelijk. Op de Veluwe ga je immers niet op safari, daarvoor moet je echt naar Afrika. En dan ontdek je al snel dat er zo veel dieren, vogels, reptielen en vreemde vissen zijn, dat je makkelijk tien van dit soort boekjes kunt vullen. In dit (eerste) boek vind je de meest bekende dieren, de beesten die het meest tot de verbeelding spreken. En per dier krijg je niet alleen een mooie foto voor je kiezen, maar ook juist dat spannende verhaal waar we op wachtten!

Informatieve verhalen

Het zijn trouwens geen fantasieverhalen die je voor ogen krijgt, er zit wel degelijk de nodige informatie in verwerkt. Maar dan niet als een lijstje en een rijtje, maar als verhaal, doorspekt met unieke weetjes en bijzondere informatie. Op die manier krijg je een unieke bron van informatie over de bijzondere dieren die op het Afrikaanse continent leven, zoals de krokodil, de parelhoen, de koedoe, giraffen en nog veel meer. En in het boek nog leuker te maken, vind je door de hoofdstukken heen ook een paar leuke lijstjes. De top 5 met lelijkste dieren, bijvoorbeeld, of dieren die heel raar klinken. Een leuke insteek om het dierenrijk aan je voor te stellen!

Ga direct naar Wat niet in de safarigids van je ouders staat op BOL.com.


Recensie over Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Wat niet in de safarigids van je ouders staat weet op een geweldige manier het dierenrijk aan je voor te stellen. Met leuke weetjes, spannende anekdotes en feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist. Het wordt op een vrolijke en natuurlijke manier aan je verteld, waarbij de informatie regelmatig wordt vermengd met toplijstjes en bijzondere overzichtjes. Het boek is rijk geïllustreerd en heel fijn om te lezen. Per dier is er slechts één pagina gereserveerd, wat het makkelijk maakt om het boek er even bij te pakken om er lekker in te snuffelen.

Score: 8


Informatie

Wat niet in de safarigids van je ouders staat,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 224 pagina’s, paperback.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789025772413. Prijs: 18.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.