logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat moet je doen als je letselschade hebt?


Letselschade: het klinkt als een soort Amerikaanse soapserie, waar mensen miljoenen dollars claimen omdat ze zich de tong hebben verbrand aan een te heet kopje koffie. Letselschade, smartengeld… laat die rolls royce maar vast komen! In Nederland is het gelukkig een stuk nuchterder geregeld, maar toegegeven: een ongeluk zit in een klein hoekje, het kan zo maar gebeuren dat je letselschade oploopt door een bedrijfsongeval, een ongeluk in het verkeer, bij het klussen met de buurman of als je de verkeerde hond tegenkomt. Wat moet je doen als je letselschade hebt?

Letselschade

Het is een brede term: letselschade. Kort samengevat is het een schade die jij persoonlijk oploopt door toedoen van iemand anders. Dat is wel belangrijk. Als je zelf een ongeluk met de kettingzaag veroorzaakt kun je daar niemand voor verantwoordelijk stellen. Die letselschade kan heel divers zijn: van aangezichtletsel (zichtbare schade aan je huid of gezicht) tot een whiplash na een auto-ongeluk, van botbreuken tot hersenletsel. en alles daar tussenin. Dat kan ontstaan door een ongeluk, maar bijvoorbeeld ook door ondeskundig handelen van een expert, zoals een arts of chirurg.

Schade verhalen

Het is in dat soort gevallen lang niet altijd eenvoudig om de schade te verhalen. Immers: wie gelooft je en wie bepaalt het vergoedingsbedrag? De concrete kosten zijn een aanknopingspunt om te vergoeden, maar vaak komt er nog veel meer bij kijken dan dat. Je mist wellicht inkomsten, moet kosten maken om bij de specialisten te komen, en ga zo maar door. Daarbij kun je de hulp inroepen van schade-experts, die voor je bemiddelen qua kosten en uitzoeken wie er nu eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de schade. Zoals PalsLetselschade.nl – zij regelen alles, zonder dat je vooraf bij hen aangesloten hoeft te zijn. Want laten we wel wezen: het is vaak prettig om niet met torenhoge kosten te zitten, maar het is minstens zo fijn om te weten dat er schuld bekend is!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.