logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat kun je in de wateren van Nederland beleven?


Nederland is een klein land, met veel potentie. Ons kleine land is dan ook een echte trekpleister voor toeristen. Miljoenen mensen, uit alle hoeken van de wereld, komen elk jaar weer naar ons land. En dat is helemaal niet zo gek. Een van deze redenen is namelijk dat ons land een waterland is. Dit zorgt voor de prachtigste gebieden en bovendien dat er veel te beleven valt. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende steden, zoals een boot huren Harderwijk, waar zowel veel op het vasteland als op het water te beleven valt. We delen graag wat water-activiteiten van Nederland.

Boot huren

Een van de meest ondernomen activiteiten op onze wateren is toch wel het huren van een boot. Waar je ook bent, binnen een straal van enkele kilometers is er wel een plek waar je een boot kan huren. Van grotere boten tot fluisterbootjes of kano’s; er zijn veel opties. Het is ook niet zo gek dat dit een populair item is voor zowel toeristen als de inwoners van Nederland zelf. Je komt helemaal tot rust en ziet de prachtigste gebieden vanuit een heel ander perspectief. Een activiteit die perfect is voor een dagje uit, maar ook voor de hele vakantie.

Actieve activiteiten

Naast de mogelijkheden om geheel tot rust te komen tijdens een dagje varen, zijn er ook verschillende actievere mogelijkheden. Zowel aan het stand, recreatieplassen, rivieren of meren kun je namelijk veel sportactiviteiten ondernemen. Dit kan zowel op het water als aan het water. Je kan erg actief aan de slag gaan door bijvoorbeeld te gaan waterskiën, raften, beachvolleyballen of zeilen. Niet zo sportief? Dan kun je denken aan minder intense activiteiten zoals kitesurfen, suppen of blokarten. Voor zowel groepsactiviteiten of met z’n tweetjes, het belooft veel vermaak.

De mooiste restaurants

Aan deze verschillende wateren hebben restaurants de mooiste plekjes bemachtigt. Na zo’n sportief dagje of dagje bootje varen, ben je vast toe aan wat lekkers om te eten of drinken. Hier zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor, elk met een prachtig uitzicht over de natuur. Door de wateren kun je onder het genot van een heerlijk drankje en hapje uitkijken op de mooiste wateren die ons land heeft. Dat kan gelukkig door de mooiste strandtenten en terrasjes aan de grachten, meren en rivieren.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.