logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat kun je doen met Nerf?

Het buitenseizoen gaat weer beginnen, en op een paar heftige buien na is het tot nu toe al goed vertoeven geweest in ons kikkerland. Tijd om de tablets, smartphones en gameconsoles links te laten liggen (nou ja – minder te gebruiken in elk geval 🙂 ) en buiten te gaan spelen. Wat dacht je van een potje Nerf? It’s Nerf or Nothing, nietwaar?

Kleiner is fijner

Hoewel Nerf er redelijk prat op gaat om flinke exemplaren te ontwikkelen die er bijzonder stoer en indrukwekkend uitzien, zijn die forse Nerfs niet altijd even praktisch. Vaak moet je ze met twee handen vasthouden om goed te kunnen richten, wat je prestaties niet altijd ten goede komt. Als je bovendien op pad gaat met je Nerf, is het een heel gesjouw. Nee, dan kun je soms beter een kleine, compacte Nerf mee hebben! Zoals de nieuwe range blasters, de Microshots. Naast de eerste serie (de Elite Firestrike en Strongarm en Zombie Strike Hammershot) Die zijn er vooralsnog in drie smaken: de N-Strike Elite Rough Cut en Stryfe en van de Zombie Strike-serie is er de Crossfire.

Coole looks

Nu zien de drie nieuwe Nerf Microshots er heel cool en uniek uit, de werking is heel eenvoudig en voor alle drie de modellen gelijk. Het pijltje duw je eerst in de loop. Iedere Microshots wordt geleverd met twee passende pijltjes. Vervolgens trek je aan de hendel onder de kolf van de blaster en kun je via de trekker de pijl afvuren. Andere elementen, zoals de ‘aansluitingen’ voor accessoires op de Stryfe of diens magazijn, doen niets. Je kunt er niets aan koppelen. Maar dat het Nerf gelukt is zo’n unieke blaster te maken, waarbij je toch ziet bij welke serie hij hoort: petje af! Dat maakt je collectie echt compleet met een passende microblaster. In feite is deze serie gelijk aan de Jolt, maar dan in een veel cooler jasje!

Nerf Challenge 1

Neem een flink aantal lege flessen en sticker ze met getallen, bijvoorbeeld 10, 20, 30 en 50. Zet ze op een rijtje of in een rare volgorde en kijk wie er de meeste om kan schieten met 5 darts! Wie heeft de meeste punten? Of wie doet er het minst lang over om 100 punten te halen? Leuk om te doen én bovendien episch voor je reken-skills!

Nerf Challenge 2

Zet de flessen neer op de vertrouwde manier. Maar nu… doe je een blinddoek om. Hoe veel flesjes weet jij nog te raken? Dankzij de zachte darts is je omgeving helemaal veilig. Gebruik hiervoor wel een vast aantal darts, dat maakt het wel zo eerlijk. Die darts kun je makkelijk bij de hand houden met een Nerf Pouch, die je met de haak aan je broek kunt clippen.

Nerf Challenge 3

Ga voor het echte wilde westen en laat de cowboy in je los! Schiet door de benen van een ander, ondersteboven door je eigen benen of zwier een been in de lucht om de flessen op te schieten. Neem ook hier weer een vast aantal darts om het eerlijk te houden.

Informatie

Microshots, Nerf
Meer weten?
Prijs: 9.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.