Wat kleurrijke lentebloeiers doen: vrolijk uit je winterdip


De wintermaanden zijn vaak grauw en grijs. Van het uitzicht op je kale balkon of terras wordt je allerminst blij. Een winterdipje loert dan ook om de hoek. De hoogste tijd voor wat vrolijkheid met lentebloeiers. Met kleurrijke gangmakers als Bellis, primula’s en violen geef je de buitenkamer bruisende energie en blijft de winterdip buiten de deur!

Kleur & humeur

Je voelt je lekkerder met planten om je heen. Een extra reden om je balkon, terras of  tuin te voorzien van een dosis fleur. Lentebloeiers zijn er in haast alle kleuren van de regenboog en worden vooral gekozen op basis van trend- of lievelingskleuren. Heb je echter ooit wel eens nagedacht om een kleur te kiezen die jou net dat beetje extra geeft? Er zijn diverse theorieën over kleuren. Zo zorgt paars voor ontspanning en een verhoogde creativiteit. Wil je een flinke dosis vrolijkheid, kies dan voor gele lentebloeiers. Blauwe bloemen zorgen voor rust maar geven ook een aanzet tot nadenken en ontwikkeling. Welke kleur je ook kiest, het geeft altijd effect!

Aan de slag

In nog geen middagje geef je jouw tuin, balkon of terras een complete lentemetamorfose. Bellis, primula’s en violen zijn ideale plantjes om snel en eenvoudig een kleurrijk uitzicht te creëren. Vul bakken en potten (met een gat in de bodem) met verse potgrond en leg onderin wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen. Als je de violen lekker dicht op elkaar plant, komen de kleuren extra goed tot hun recht. Een eenvoudig stappenplan vind je op mooiwatplantendoen.nl.

Beetje aandacht

Lentebloeiers als Bellis, primula’s of violen kun je overal neerzetten of hangen. In ruil voor een beetje aandacht zorgen ze vervolgens voor een vrolijk voorjaar. Geef ze regelmatig water en haal de uitgebloeide bloemetjes weg. Zo bloeien ze nog langer en rijker!

Meer informatie, inspiratie en tips vind je op mooiwatplantendoen.nl

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QzXliaqLHIw&feature=youtu.be]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.