logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Breid je wereld uit met een VPN – zo bekijk je de Amerikaanse Netflix

Een Virtual Private Network, kortweg VPN, kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Het zorgt bijvoorbeeld voor een versleutelde verbinding met het internet, laat je anoniem surfen maar kan ook doen lijken alsof je vanuit een ander land internet, waardoor soms functies vrijkomen. En het aanmaken van een VPN-account is helemaal niet moeilijk. En let wel: het is natuurlijk illegaal om bestanden te downloaden via bijvoorbeeld torrents of nieuwsgroepen, ook al doe je dat via een server in een ander land! Dat moedigen wij dan ook zeker niet aan.

Wat doet een VPN?

Een VPN wordt gebruikt om je digitale informatie te beschermen tegen hackers. Daarnaast wordt een VPN gebruikt om censuur tegen te gaan en anoniem op internet te zijn. Andere redenen waarom men een VPN gebruikt is om veilig en anoniem te kunnen downloaden en de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken of juist de Nederlandse uitzending gemist in het buitenland te kunnen kijken. Je hoeft dus geen duistere doelen te hebben om te surfen via een VPN! Wel wordt je internetactiviteit anoniem gemaakt, zodat je veilig gebruik kunt maken van openbaar wifi, voor Nederland geblokkeerde websites kunt bezoeken en vanuit het buitenland kunt laten lijken of je vanuit Nederland internet.

Aanmelden bij een VPN

Als je aan de slag wil met een VPN, dan moet je dat via een server laten lopen. Al het verkeer dat via deze server loopt, kun je vervolgens ombuigen naar je eigen believen. Zo kun je de Netflix blokkade omzeilen met Express-VPN. De Amerikaanse Netflix biedt namelijk veel meer series en films dan de Nederlandse versies. Bovendien profiteer je van de mogelijkheden om anoniem te surfen. Het verkeer van Express-VPN wordt geleid via servers in verschillende landen, die niet gebonden zijn aan de regels van de EU en de VS. Dat schept mogelijkheden!

Het installeren van een VPN

Voor je anoniem over het internet kunt surfen, moet je een stukje software installeren op een apparaat naar keuze. Je kunt gaan voor anoniem surfen op de computer, maar een smartphone is zeker een slimme keuze – vooral als je regelmatig gebruikmaakt van openbare netwerken! Een goede keuze is CyberGhost – een goede en snelle partij die hun diensten voor een schappelijke prijs aanbiedt. Tijdens de installatie worden alle instellingen voor je gemaakt. Nadat CyberGhost is geïnstalleerd is het tijd om een land te kiezen van waaruit je wil gaan surfen. Dat kan verschillen. Wil je veilig en anoniem op het internet vertoeven, dan kies je bijvoorbeeld voor Zwitserland. Wil je de Amerikaanse Netflix of Amazon bekijken, dan opteer je voor Amerika. Wil je juist op vakantie de Nederlandse Uitzending Gemist zien, kies dan voor Nederland. Daarbij kun je kiezen voor Connect met een land, maar ook met een specifieke server. Veelal volstaat het verbinden met een bepaald land.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.