logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Upgrade je huis met een nieuwe vloer


Ieder huis – hoe groot of klein ook – heeft vier elementen gelijk. Vier muren, een dak en een vloer. Vanaf dat moment wisselt het enorm, maar of je nu een tiny house hebt of een gigantische villa – deze basis is altijd gelijk. En al die elementen vragen onderhoud – het dak (gelukkig wat minder) maar de vloer blijft een heikel punt. Daar moet je toch altijd voorzichtig mee zijn. Houten vloeren moet je om de zoveel tijd opnieuw lakken of waxen maar voelen heerlijk natuurlijk aan, laminaatvloeren moet je boenen en heel voorzichtig behandelen met water, tegels zijn dan koel aan je voeten en weer kwetsbaar voor beschadigingen… Hoe gaaf zou het zijn als je alle negatieve eigenschappen overboord kunt gooien en alle positieve eigenschappen bij elkaar kunt scharen? Mag ik je voorstellen aan rigid vloeren

Geen merk

Nu zul je denken: waar kan ik dat merk kopen? Nee, dat kan niet. Het is namelijk geen merk, maar een type vloer, net als een laminaatvloer of een vinylvloer. Bij een rigid vloer worden alle goede eigenschappen met elkaar gecombineerd. Zo is een dergelijke vloer (de naam zegt het al) ongelofelijk robuust en nagenoeg onverwoestbaar. Laat er iets op vallen, en je zult geen deukje kunnen waarnemen. Dat komt omdat de kern van de vloer heel hard is. Er is geen ruimte om een deuk te maken! Daarbij is de vloer ook nog eens waterdicht. Je kunt deze vloeren dus ook in een ‘houten’ uitvoering in de badkamer leggen. Dat is toch wel erg gaaf, nietwaar? Bovendien zijn deze vloeren ontzettend vlekresistent. Veilig voor make-upvlekken in de badkamer, maar ook voor in de keuken of in de kinderkamer.

Genoeg keuze

Het mooie aan rigid vloeren is dat ze van kunststof zijn gemaakt. En dankzij de nieuwste technieken (en de vaak luxe uitvoering van de vloer) zijn ze nauwelijks te onderscheiden van echte vloertegels of houten planken… zonder de koude voeten of de gevoeligheid voor vlekken en vocht. Dat is toch wel heel erg gaaf! Wil je eens zien welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan eens naar een mooie selectie op de website van Floorhouse. Deze Vlaamse vloerenspeciaalzaak heeft een fijne keuze in het assortiment, van natuurlijk ogende tegels tot niet-van-echt-te-onderscheiden houten vloerdelen.  

Snel aan de slag

Nu zul je denken: wat gaat me dat weer voor tijd kosten? Eerst de oude vloer uitbreken, alles aan de kant, nieuwe vloer erop… daar heb ik dus geen zin in! En dat snap ik. Soms wil je snel iets voor elkaar krijgen. Klik-klak – klaar. Geen probleem. Alle rigid vloeren zijn gemaakt met het beproefde systeem van kliklaminaat en kunnen gewoon over bestaande vloeren gelegd worden. Let er wel even op of je er nog een ondervloer onder moet leggen, maar bij de meeste merken hoeft dat niet eens wanneer je ‘m over een bestaande vloer legt. Hoe simpel is dat?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.