logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat is blockchain?


Eigenlijk is blockchain een register of grootboek van allerlei transacties. Daarbij is het zeer betrouwbaar en nauwelijks te hacken, wat de technologie juist zo bijzonder maakt. Dit is tevens de reden dat er zoveel interesse voor is. Het kan namelijk een hoop menselijk werk uit handen nemen, en voorkomt een hoop fouten die anders wel gemaakt kunnen worden. Lees hier verder wat het precies is en wat de grootste voordelen van het gebruik hiervan zijn.

pierre borthiry vBCVcWUyvyM unsplash

Hoe werkt het precies?

Om uit te leggen hoe blockchain precies werkt, is het vooral belangrijk om het een beetje simpel te houden. De technologie zelf kan namelijk redelijk ingewikkeld zijn om te begrijpen in het begin. Het draait er eigenlijk om, dat elke transactie die binnen een netwerk wordt gemaakt, wordt geregistreerd, en daardoor zichtbaar is voor alle andere computers op hetzelfde netwerk. Iedereen heeft daarmee inzicht in deze gegevens.

Waar dit vooral voor zorgt, is dat het vrijwel onmogelijk is om netwerken die gebruik maken van blockchain technologie te hacken. Iedereen is het netwerk moet volgen wanneer er een wijziging in een block wordt aangebracht. Dit maakt het als het ware waterdicht, en zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor fouten, daar waar dit wel altijd het geval is wanneer er mensen zelf in het spel zijn. Een account kan bijvoorbeeld iets fout doen, waarna dit grote problemen op kan leveren. Dat zal met dank aan blockchain technologie niet meer gebeuren. En dit is precies de reden dat veel bedrijven hier ook gebruik van gaan maken. 

Grootste voordelen van Blockchain

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrency op een platform als Bitcoin Era inloggen is het goed om op de hoogte te zijn van deze technologie. Daardoor kun je namelijk beter de enorme potentie van blockchain begrijpen, hetgeen voor veel beleggers de reden is om in te stappen. Hieronder zie je een overzicht van de grootste voordelen van blockchain technologie, om dit nog beter te kunnen begrijpen:

Geen tussenpersonen

We spreken bij blockchain van een zogenaamd peer-to-peer netwerk. Dat betekent dat niemand op het netwerk afhankelijk is van tussen partijen of derden, zoals dat bijvoorbeeld met een bank wel het geval is.

Helpt bij automatisering

Omdat blockchain geprogrammeerd kan worden, biedt het mogelijkheden om allerlei dingen van tevoren in te stellen. Deze zullen vervolgens automatisch plaatsvinden, wat enorm veel werk uit handen neemt.

Meer privacy

Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om gebruik te maken van cryptocurrency en blockchain technologie. In tegenstelling tot het traditionele financiële stelsel is er veel meer privacy en kunnen transacties anoniem plaatsvinden.

Het is veilig

Zoals gezegd is het extreem moeilijk of vrijwel onmogelijk om een blockchain netwerk te hacken. Alles is versleuteld en beveiligd, wat het veel moeilijker maakt voor hackers om hier tussen te komen dan via het internet bijvoorbeeld.

Er is transparantie

Iedereen die deelneemt aan het netwerk heeft toegang tot gegevens. Je ziet dan wel geen persoonlijke gegevens bij alle transacties staan, maar het sluit fraude ook direct uit, terwijl die normaal gesproken in de financiële wereld wel aan alle kanten gepleegd wordt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.