Boek recensie: wat eten we vanavond? Kookboek voor drukke gezinnen

wat eten we vanavond

Gezond eten willen we allemaal wel, maar zeg eens eerlijk: hoe gemakkelijk is het om zo’n kant en klaar pakje uit de kast te pakken om daar mee aan de slag te gaan? Nou ja – makkelijk is het wel, en ook wel veilig. Ze smaken immers bijna allemaal hetzelfde, je weet dus bijna zeker dat iedereen in huis het lust. Maar heel veel meer werk is het niet om zelf te koken met verse ingredienten. Als je maar niet de sterrenchef wil uithangen, wel te verstaan. De schrijfsters van Wat eten we vanavond? Zijn allen moeder en weten dus als geen ander hoe je als thuiskok onder tijdsdruk staat. Ze weten echter ook wat je nodig hebt om een voedzaam en gevarieerd dieet te volgen. Alle vier zijn ze namelijk als voedingsexpert verbonden aan Gezonde Drukte.

60 recepten voor iedere dag

Nee, niet alle 60 tegelijk natuurlijk. Daar zou je echt te weinig tijd voor hebben. Het zijn wel 60 recepten die je zonder al te veel tijdsinvestering op tafel kunt zetten als je in de keuken staat voor de avondmaaltijd. De recepten zijn eenvoudig te maken, hebben een mooie balans tussen verse ingredienten en kant-en-klare onderdelen (zoals tortilla’s, diepvriesspinazie en andere handige shortcuts) maar zijn ook voedzaam. Ze bevatten minder geraffineerde koolhydraten en meer gezonde vetten. Bovendien zitten ze tjokvol groenten, waardoor je ook die grens met gemak behaalt.

Origineel en variaties

De 60 recepten wisselen heel erg van aard. Sommige recepten zijn vrolijke variaties op bestaande recepten, zoals een spinaziesouffle of flammkuchen. Ook zitten er een paar recepten in die mijn nog onbekend waren, zoals het spinaziepotje uit de oven of de broccoli-ovenschotel. Stuk voor stuk zijn ze helder omschreven. De ingrediënten staan in een duidelijke lijst, de instructies worden je stap voor stap omschreven en je krijgt er bovendien een aantal alternatieven bij, voor als je eens wat wilt veranderen of je kinderen bepaalde onderdelen niet lust. Zo worden vegetarische recepten voorzien van vlees, en vleesgerechten (deels) ‘uitgekleed’ naar vegetarische recepten.

Conclusie over Wat eten we vanavond?

In een druk gezinsleven komt het er niet altijd van om gezond te koken. Al snel grijp je naar kant en klare pakjes waar je groenten en vlees aan toevoegt. Dat het net zo makkelijk helemaal vers kan laat Wat eten we vanavond? zien. Het boek bevat veel informatie over een gezond dieet en variaties op de recepten. De recepten zijn eenvoudig, zien er smakelijk uit en zeker haalbaar in een druk leven! Nadeeltje in het boek is dat er wel heel veel kippengehakt gebruikt wordt… dat in Nederland niet goed verkrijgbaar is.

Door: CooleSuggesties
Score: Wat eten we vanavond? krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Wat eten we vanavond?Gezonde drukte
van Halewyck, 191 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789461317858. Prijs: 24.95 euro.

Ga direct naar Wat eten we vanavond? op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Je lichaam haalt alle belangrijke voedingsstoffen onder andere uit groente, fruit, vis, vlees, […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.