logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat draag je onder een overhemd?

Overhemden zijn eigenlijk maar lastig. Er zijn veel do’s en dont’s als het aankomt op het dragen ervan. Een van de grootste struikelblokken is waarschijnlijk: wat draag je onder je overhemd? Als je kijkt naar de naam, zou je zeggen: een hemd. Het is niet voor niets een over-hemd. Ha! Heb daar maar eens van terug.

De naam van het hemd

Overhemden worden ook wel eens hemden genoemd, maar daar hebben ze weinig mee gemeen. Een blouse moet je ’t nooit noemen, dat is namelijk een overhemd voor vrouwen. Met de knoopjes verkeerdom (hoewel dat eigenlijk precies andersom is – aangezien mannen vroeger werden gekleed zitten de knoopjes voor ons eigenlijk ‘verkeerd om’. ’t Is maar wat je gewend bent). Onder een overhemd moet je in ieder geval nooit een normaal hemd dragen: dat is echt geen gezicht. Dan zie je twee van die bandjes lopen over je schouders… nee, niet doen.

Wel of niet iets eronder

Veel mannen menen dat het beter is om niets onder je overhemd te dragen. Dan zie je geen randen van je hemd bij je schouders, daar hebben ze helemaal gelijk in. Zeker bij een strakker zittend overhemd, zoals bijvoorbeeld een overhemd van Eterna Modern fit of Slim fit, is dat wel mooier, aangezien die ook op je borst en buik wat kunnen rimpelen. Het nadeel is dat je dan wel weer eerder zweetplekken ziet. Wil je dat? Nee, dat dacht ik ook. Kies daarom voor een t-shirt die een beetje past bij de kleur van je overhemd. Dus een wit shirt bij een licht overhemd, een zwart bij een donker overhemd. Denk bijvoorbeeld aan Garage Shirts. Die sluiten strak om het bovenlichaam, zodat je geen rare vouwen krijgt op je mouw of door het overhemd heen.

De keuze van de kraag

Als je voor een t-shirt gaat, moet je nadenken over iets heel belangrijks. Welke kraag draag je er onder? Wordt het een ronde hals, of toch een v-hals? Kies bij voorkeur voor een v-hals, zeker als je een knoopje los hebt van je overhemd. Zo draag je het t-shirt pas echt undercover onder je overhemd. Prettig is ook dat ze wat langer zijn dan normale t-shirts. Daardoor raken ze minder snel uit je broek en blijft je overhemd beter op zijn plek. Zo helpt het shirt je kleding langer in model te houden! En dat mag ook wel – overhemden (die je natuurlijk besteld bij overhemden.com) verdienen niets minder dan het beste!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.