logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat doe jij met Valentijnsdag?

Het merendeel (77%) van de Nederlanders* in een relatie geeft aan geen verwachtingen van de partner te hebben op Valentijnsdag. Opgelegd, te zoet en onnodig zijn zomaar een aantal opmerkingen die de revue passeren. Toch slaat de twijfel toe naarmate 14 februari dichterbij komt. Iets wat bol.com ook duidelijk terugziet in haar winkel. Hoewel twee derde van de Nederlandse koppels geen intentie heeft zijn of haar partner te verrassen, stijgen de online Valentijnsdag-aankopen ieder jaar en geven we per cadeau meer uit. Wellicht zijn we toch wat romantischer dan we willen toegeven.

  • Niet geheel onverwacht hebben vrouwen positievere gevoelens bij Valentijnsdag dan mannen. 69% van de vrouwen vindt het leuk als haar partner haar verrast tegenover 57% van de mannen.
  • Ook tieners zijn veel romantischer ingesteld. Ruim twee derde van hen is van plan dit jaar zijn of haar partner te verrassen.
  • Naarmate we ouder worden nemen deze plannen steeds meer af tot slechts 30% van de vijftigers. Dit heeft waarschijnlijk ook met sociale druk te maken. Bijna een derde van de tieners voelt wel een sociale druk de partner te verrassen, dit in tegenstelling tot de vijftigers waar slechts 10% zich iets aantrekt van de omgeving.

Hulp inschakelen van de bol.com ‘love bot’ 

Mocht de keuzestress voor een geschikt cadeau toeslaan, dan heeft bol.com de ideale oplossing om een handje te helpen. Een slimme chatbot-optie die jou het perfecte valentijnsgeschenk helpt uitzoeken op basis van enkele herkenbare typologieën. Of jouw valentijn nou een atletische halfgod is of een keukenprinses, de chat bot weet exact waar je het beste mee kunt scoren. Benieuwd? Neem dan vanaf 7 februari een kijkje op de Facebookpagina van bol.com.

3 tips van liefdesexpert Goedele Liekens 

Verder nog op zoek naar interessant advies om deze Valentijnsdag een onvergetelijk succes te maken? Het kan dan geen kwaad om wat hulp van buitenaf in te roepen. Niemand minder dan liefdesexpert Goedele Liekens heeft de perfecte tips om te zorgen dat Valentijnsdag dit jaar onvergetelijk wordt:

  • “Zet je liefdesmachine vanaf ‘s morgensvroeg in turbo. Zorg dat jij de allereerste bent die hem of haar doet beseffen dat het vandaag Valentijnsdag is. Begin de dag met een stevige kus en knuffel. Omhels haar bij het tandenpoetsen voor de badkamerspiegel en zeg hoe mooi ze is of duik onverwachts bij hem onder de douche voor die ochtendlijke stoeipartij. Minder moedig? Dan verstop je toch een schattig uitgeknipt hartje in de slip die hij klaarlegde of teken je met tandpasta een cupidohartje met jullie initialen op de spiegel. Tienergedrag is toegestaan op Valentijnsdag! En ben je niet samen met Valentijnsdag (hoezo niet?!) stuur dan een liefdevolle sms, snapchatfoto of WhatsApp. Denk er op voorhand over na zodat het écht iets bijzonders is.
  • Ook mensen die zeggen dat ze niets verwachten van hun partner, willen zich met Valentijnsdag geliefd voelen. Persoonlijke attenties zijn hier de succesfactor. Verras hem met die nieuwe game waarvan je weet dat hij er super blij mee zal zijn. Koop het nieuwste kookboek van haar favoriete chef en gebruik een van de recepten voor een heerlijk valentijndiner, of verwen haar met bodylotion van haar lievelingsgeur. Zet jullie openingsdans-nummer op wanneer hij thuiskomt of zoek een gedicht over het land van jullie eerste reis samen of haar geboortestad. Jullie eerste film samen.. Fotootje van haar lievelingshond.. Toon dat je geïnteresseerd bent in je partner en dat je meeleeft met wat hem of haar bezig houdt.
  • Valentijnavond is het ideale moment om elkaar de oren van het hoofd te vragen over seks; (nee, niet over vroegere seksuele ervaringen, please!!!) Wat was jullie allerlekkerste vrijpartij en waarom? Welk lichaamsdeel is voor je partner het meest opwindend en vice versa? Waar droom je stiekem van? Wat wil je wel eens proberen en waar ligt voor jou de grens? Bekijk samen een erotische film en geef je persoonlijke voorkeuren. Of scroll door een online catalogus en kijk welke speeltjes jullie wel of juist helemaal niet zouden uitproberen. Ook al koop je niets, je komt toch veel te weten over elkaars voorkeuren. Gebruik die nieuwverworven kennis ‘s avonds in bed! Stevig vastbinden met een sjaal of een zachte massage van haar meest gevoelige plekjes…kennis is macht. Ook in bed.”

Speciaal voor Valentijnsdag stelde Goedele twee pretpakketten samen met een uitgebreide handleiding om koppels nog meer te laten genieten. Te kinky? Start dan met één van Goedele’s how-to boeken. Meer informatie op Goedele.com en binnenkort te bestellen bij bol.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.