logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat als de rollen worden omgedraaid? In The Boss gebeurt het!


the-boss In The Boss maak je kennis met Michelle Darnell, zo’n inspiratiegoeroe die je vertelt hoe je in een korte tijd stinkend rijk kunt worden. Hier in Nederland lopen er niet zo veel van rond, maar in Amerika kun je er blijkbaar en mooie boterham mee verdienen. Alles lijkt haar voor de vind te gaan, tot ze betrapt wordt op gesjoemel op de beurs. Michelle verliest haar baan, haar geld, alles wat ze heeft. Voor vijf maanden verdwijnt ze de bak in. Als ze eenmaal buiten komt, heeft ze dus niets en niemand meer.

De baas in huis

En wat doe je dan? Dan klop je bij je assistente aan, die je voorheen hebt behandeld als een voetveeg. Deze alleenstaande dame is gelukkig goed van hart en vertrouwen, en neemt Michelle in huis. Daarbij stelt ze echter wel flink wat grenzen: Claire is niet op haar mondje gevallen en beseft dat de rollen nu zijn omgedraaid, dat ze nu gelijken zijn. Claires leven is eenvoudig en saai: dagelijks werkt ze op het kantoor van Michelles ex (een megalomaan klein ventje dat telkens wil wat Michelle heeft) en voedt in haar eentje een tienerdochter op. Michelles komst brengt daar langzaam maar zeker verandering in, zeker wanneer Michelle geld ruikt in de padvinders en een grote schaal brownies…

Aan het werk

De grofgebekte Michelle staat voor een nobele taak: ze wil koste wat kost weer op eigen benen kunnen staan, maar beseft dat dit knap lastig wordt. Samen met Claire start ze Darnell’s Darlings, een soort padvinders dat meiden leert om op eigen benen te staan. In plaats van de padvinders, waar de meisjes koekjes verkopen voor hun eigen organisatie, verkopen de meiden van Darnell’s Darlings brownies voor zichzelf en voor hun toekomst. Voor iedere verkoop die ze doen krijgen ze een leuk zakcentje en een bedrag voor hun latere studie!

Verandering

En dat brengt de nodige veranderingen teweeg in het kille hart van Michelle. Langzaam maar zeker wordt ze softer en raakt ze meer en meer gehecht aan Claire en diens dochter. Als die beruchte dochter dan een ingelijste foto aan haar geeft, waarop het lijkt alsof ze een familie zijn, is voor Michelle de maat vol. Ze verbreekt alle banden en verkoopt haar aandeel van het bedrijf aan de kleine ex (die telkens wisselt tussen de namen Ron, Ronald en Renault). Daardoor komen Claire en haar dochter echter weer in de problemen… zou het nog wel goed komen?

The Boss

Deze komedie is een mooie film die laat zien dat je vanuit het niets toch iets moois kunt opbouwen. De grofgebekte Michelle vloekt er stevig op los, niet altijd even gepast of gewenst. Sommige uitdagende scènes zijn ook een tikje flauw en Amerikaans, maar over het algemeen is het een leuke film die je een leuke avond oplevert met je meissie! The Boss, Uitgever
Tijdsduur: xxx minuten, Avonturenfilm. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.