logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Warrior Cats 1: De Wildernis in, boek met illustraties

Warrior Cats is een reeks boeken die al een grote schare fans heeft opgeleverd. Jong en oud smullen van de avonturen van de katten, die op een unieke manier avonturen beleven: als echte strijders. De boeken nemen je mee naar een wereld voorbij die van ons, waarin je een uniek kijkje krijgt in de (fantasie)wereld van katten – huiskatten en wilde katten. Bijzonder is dat het eerste deel: Warrior Cats 1: De Wildernis in, uitgegeven is als geïllustreerde uitgave. Je moet namelijk weten dat de boekenreeks een enorme fanbase heeft opgebouwd, waarbij ook illustratoren hun fantasie de vrije loop laten. Het was voor fans dan ook een soort kers op de taart om hun helden als illustraties tot leven te zien komen.

Het verhaal van Warrior Cats in een notendop

Warrior Cats draait om het principe dat katten roedels hebben om in te leven. En dat is natuurlijk ook zo. Maar waarom, of hoe het er in zo’n roedel aan toegaat, dat is voor veel mensen een mysterie. En dat is nu precies waar Erin Hunter de fantasie de vrije loop heeft gelaten. Wat als die roedels goed georganiseerde clans zijn, met een duidelijke stel regels en wetten? In De Wildernis In leer je dat er in dit gebied vier clans zijn, ieder met hun eigen leiders, geschiedenis en set regels. Het zijn allemaal wilde katten, stoere en gevaarlijke beesten met hun eigen karakters. Vanuit de DonderClan is er vraag naar meer katten, ze komen wat beesten te kort. En zo komen ze bij een huiskat uit, Rufus. Hij wordt eigenlijk niet goed geaccepteerd, huiskatten worden namelijk als zachtaardige watjes gezien (poesiepoezen), maar Rufus weet zijn mannetje best goed te staan en wordt opgeleid tot wilde kat… mits hij afstand doet van zijn tweebeners… En zo wordt hij opgenomen in de DonderClan als Vuurpoot, aangezien hij bijna licht geeft wanneer de zon op zijn rossige vacht schijnt.

Illustraties van Warrior Cats

Zoals gezegd spreken de avonturen van Warrior Cats tot ieders verbeelding. Michael Vincent kreeg de eer om al die katten tot leven te laten komen in de illustraties, die je in dit boek tegenkomt. Het is een beetje een bonte mix geworden van vrij realistische kattentekeningen en manga-achtige illustraties van bijna cartooneske katten, heel anders dan de katten die je normaliter op de covers van de Warrior Cats boeken ziet. Het is een flinke ommezwaai, die niet iedereen zal weten te waarderen. De lijntekeningen zijn ondanks het cartooneske karakter vrij gedetailleerd, waardoor je zo nu en dan het spoor een beetje bijster raakt. Toch is het een mooie aanvulling op het boek en laten de illustraties je goed zien hoe het er in de kattenwereld aan toe gaat.

Ga direct naar WarriorCats 1 – De wildernis in op BOL.com.


Recensie over Warrior Cats 1: De Wildernis In

CooleSuggesties topper

Warrior Cats hoeft eigenlijk bijna geen uitleg. Deze unieke fantasy-serie over katten is wereldwijd een fenomeen. De geïllustreerde versie past de doelgroep enigszins aan en trekt het verhaal wat meer richting fantasy. De kracht van de reeks is de manier van schrijven – die is niet voor de poes. Daardoor is de reeks geschikt voor wat oudere lezers, die ook meer zullen genieten van de herkenbare elementen die in het verhaal zijn verwerkt.

Score: 9


Informatie

Warrior Cats 1: De Wildernis in,
Illustrator: Michael Vincent
Uitgever: Fantoom, 352 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789059246720. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.