logo-liggend-wit-donkerblauw

Strip recensie: Wanted Lucky Luke

Als je kijkt naar het striplandschap van de afgelopen jaren, kun je twee bijzondere trends ontdekken. Als eerste: oude, vertrouwde strips krijgen een make-over naar een nieuwe generatie lezers. Bij Suske en Wiske zag je dat bijvoorbeeld met Amoras of de stoere versie van Jerom, maar ook Robbedoes krijgt eenzelfde aanpak. De tweede trend hangt daar een beetje tegenaan: strips worden steeds vaker door andere tekenaars overgenomen. Soms voor een enkel album, als een hommage aan de reeks, soms ook voor langere tijd (zoals het eerder genoemde Amoras). Wanted Lucky Luke is een beetje van beide: onze zachtaardige cowboy is onder handen genomen door Mathieu Bonhomme en heeft een heuse metamorfose ondergaan.

Wanted Lucky Luke

Al vrij snel in het begin van de graphic novel ontdek je dat er een fikse prijs op het hoofd van Lucky Luke is gezet. Iedereen wil zo veel mogelijk geld verdienen in het Wilde Westen: reden voor veel bountyhunters en criminelen om de jacht te openen op onze held. Maar er is ook goed nieuws: tijdens één van zijn reizen komt hij drie knappe meiden tegen die flink in de penarie zitten. Onze held helpt hen maar wat graag om naar een veilig heenkomen te reizen… en tijdens die reis vallen de drie cowgirls als een blok voor deze ‘bad boy’. Voor hen is ook de jacht geopend… wie zal hem kinnen versieren?

Trektocht

Wanted Lucky Luke is een avontuurlijke en spannende reis door de woestijn, waarbij Lucky Luke niet alleen de premiejagers, maar ook de dames van zich af moet slaan. Hij heeft zich immers voorgenomen om voor eeuwig en altijd alleen te blijven! In deze strip is alles wat realistischer getekend dan je gewend bent, hoewel de stijl over het algemeen nog altijd goed aansluit bij de originele kinderserie. De upgrade in realisme betekend ook een upgrade in wat gewelddadigere actiemomenten, wat meer spanning en wat meer geweld. Toch blijven de personages uitersten van wat ze in werkelijkheid zouden zijn, het blijven karikaturen.


Ga direct naar Wanted Lucky Luke op BOL.com.

Recensie over Wanted Lucky Luke

Deze hommage aan Lucky Luke, geschreven door Matthieu Bonhomme, is een stoerdere versie van de bekende strips. Ondanks wat meer geweld en wat minder flauwe grappen blijft de stijl en de diepgang in de personages nog altijd overeind: de karakters blijven karikaturen. Dat zie je ook al aan de drie zussen, die er alle drie compleet anders uitzien. Ook de premiejagers zijn buitenbeentjes en extreem vormgegeven. Toch is het een onderhoudende strip geworden, waarbij Lucky Luke eer wordt aangedaan.

Score: 8


Informatie

Titel: Wanted Lucky Luke
Auteur:
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Aantal pagina’s: 72
Type boek: Paperback
ISBN: 9782884719506
Prijs: 8.50 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.