logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Wanted: Dead


Laten we even eerlijk zijn: de nieuwe game van 101 studio’s, met de titel Wanted: Dead, is zeker niet voor iedereen geschikt. En dan doel ik niet alleen op het overmatige bloedvergieten wat in de game voorbij komt: het is een game waar je echt aan moet wennen. Het is namelijk een actiegame die je in de derde persoon speelt, waarbij jouw hoofdpersoon niet alleen de wereld moet redden (nou ja – Hong Kong in dit geval) met geweren en een uitgebreid wapenarsenaal, maar ook met je zwaarden. Voel je de bizarre combinatie. Nou – dat is nog maar het begin!

Shooter-slasher

Nu kun je met een shooter-slasherconcept nog altijd veel kanten op, zo bewijzen games die geweren en explosieven combineren met close-combat actie. Denk bijvoorbeeld aan de topgames uit de Devil May Cry-franchise, die ook verschillende vechttechnieken met elkaar combineert. Toch levert Wanted: Dead een hectische en chaotische ervaring op, waar het lastig is om je weg in te kunnen vinden. De complete ervaring van dit concept, inclusief de steriele vormgeving, de blokkerig ontworpen personages en de weinig vloeiende camerabediening, zorgen voor een old-school ervaring. Ofwel: eigenlijk is deze game niet meer van deze tijd.

Derde-persoons vechtersbazin

Wanted: Dead draait allemaal om een special-forcesteam (de Zombie Squad) in Hong Kong, dat samen op pad gaat om een kudde samurai een kopje kleiner te maken. Die samurai gebruiken – net als onze vrouwelijke hoofdpersoon Hannah Stone – zowel geweren als zwaarden, wat het soms lastig maakt om ze te benaderen. Vooral omdat je tegenstanders het vuur vol openen, waardoor jij eerder met je geweer aan de slag zult gaan dan met je zwaarden. Het ontbreken van een auto-aim of aim-assist maakt dat je hier al een hoop kogels verliest. In plaats daarvan voelt het veel bevredigender om achter de vijand te komen en je zwaarden te trekken. De meeste kleine tegenstanders heb je in drie houwen neergesabeld, maar er zijn ook sterkere opponenten waar je – midden in een vuurgevecht – een zwaardgevecht mee moet voeren. Hannah heeft overigens heel wat in haar mars, want ze heeft een behoorlijk indrukwekkende skill tree die je kunt ontwikkelen. Zo speel je niet alleen nieuwe moves vrij met je geweren, pistool en zwaarden, maar ook speciale vaardigheden zoals een spervuur in slow-motion.


Recensie over Wanted: Dead

Wanted: Dead is echt een uniek spel: het is hectisch, chaotisch en combineerd twee fantastische genres in 1 game: shooters en slashers. Toch breekt de chaotische stijl en het hectische speelveld toch echt met het spelplezier in mijn geval. Ik kon er niet aan wennen dat de camera zo’n eigen willetje heeft, dat de personages niet lekker vloeiend lopen en eigenlijk ook dat de wereld er zo clean en steriel uitziet. Het is een echte retrogame (dat je ook wel ziet aan het logo) dat ongetwijfeld een schare die-hard fans zal opleveren… maar ik hoor daar niet bij. Dat is best bijzonder, aangezien het spel verder alle elementen heeft waar ik normaalgesproken toch echt warm voor loop!

Score: 5


Info

Wanted: Dead
Uitgever: 101 studio’s
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: actie
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.