logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wanhoop, Eva Burgers

Eva Burgers heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd als het aankomt op het schrijven van spannende boeken voor kinderen, waar ze echt hun tanden in kunnen zetten. De schrijfster heeft lange tijd gewerkt bij de politie op de afdeling Zware Criminaliteit, waardoor ze een unieke kijk heeft op de wereld om ons heen. Dankzij haar scherpe pen weet ze ook Wanhoop op te schrijven als een echte pageturner die je maar moeilijk neer kunt leggen.

Relatieproblemen

Wanhoop draait om het meisje Olivia. Een timide en rustig meisje, dat zich tot op heden behoorlijk de les heeft laten lezen door iedereen in haar omgeving. Daar wil ze echter van af, ze wil op eigen voeten leren staan. Daarom maakt ze het ook uit met haar vriendje Roan en besluit ze naar het buitenland te gaan om even zichzelf te ontdekken. Dat gaat echter niet zo goed: nadat ze het heeft uitgemaakt krijgt ze berichtjes vanaf een anoniem telefoonnummer en wordt ze indirect bedreigd.

Naar Parijs

En dus trekt ze eerder dan gepland naar Parijs, waar ze in het huis van haar tante kan blijven. De ellende stopt echter niet. Ook daar maakt ze vreemde dingen mee. Zo lijkt er iemand rond haar huis rond te dralen… het zou toch niet Roan zijn? Gelukkig is de politie op de hoogte, Olivia is namelijk de wanhoop nabij! Een rechercheur trekt naar Parijs om haar te ondervragen en haar te beschermen, terwijl Olivia de veiligheid opzoekt bij twee nieuwe collegaatjes, die ze heeft leren kennen bij de boekenwinkel waar ze is gaan werken.


Recensie over Wanhoop

Wanhoop is een spannend boek over bedreiging, jezelf zoeken, vrijheid en op eigen benen staan. Het is een echte pageturner, het ene spannende moment volgt het andere in een rap tempo op. Tot vrij laat in het boek is het ook echt gissen naar de dader, pas als het bijna te laat is voor Olivia vallen de eerste puzzelstukjes op hun plek. Een geweldig deel uit de Niet Betreden! serie van deze uitgeverij, die je kunt herkennen aan de typische stoffen elastiek om de cover.

Score: 8


Ga direct naar Wanhoop op BOL.com.

Informatie

Wanhoop,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Fontein, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789026148224. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.