logo-liggend-wit-donkerblauw

Ga aan de slag met een Wacom tekentablet

Wacom brengt zijn toonaangevende pentechnologie over naar het digitale klaslokaal terwijl Collaboard, ExplainEverything, Kamiapp, Limnu en Pear Deck het gebruik van krachtige interactieve whiteboards, video-onderwijs en online samenwerkingstools bieden. Als onderdeel van de speciale bundels met educatieve software voor de Wacom One- en Wacom Intuos-penapparaten, bieden zij docenten, begeleiders en studenten alles wat zij nodig hebben om online les te geven of te volgen.

Terwijl vele scholen en universiteiten gedwongen zijn om over te stappen op online onderwijs, streeft Wacom ernaar docenten en studenten te voorzien van innovatieve oplossingen waarmee zij de uitdagingen van onderwijs op afstand, e-learning en online samenwerking kunnen aangaan. Daarom werkt Wacom samen met vijf toonaangevende educatieve softwaretoepassingen die de overgang naar online onderwijs zo soepel mogelijk maken. De edtech-oplossingen van Collaboard, ExplainEverything, Kamiapp, Limnu en Pear Deck helpen docenten beter hun weg te vinden bij het leveren van onderwijs op afstand. Gecombineerd met de intuïtieve en natuurlijke penervaring van de Wacom One-pendisplay of Wacom Intuos-pentablet, bieden zij gebruiksvriendelijke interactieve whiteboards, video-opname en real-time samenwerking voor het virtuele klaslokaal. Als bundel bieden Wacom en zijn partners docenten alles wat zij nodig hebben om op natuurlijke wijze interacties met hun studenten aan te gaan zodat zij boeiende lessen en een verbeterde communicatie kunnen bieden. Aangezien Wacom-apparaten compatibel zijn met alle belangrijke besturingssystemen en onafhankelijk zijn van software-updates, blijven zij bovendien nog jarenlang volledig functioneel, in het klaslokaal, thuis of in welke andere werkomgeving dan ook.

“De pen is een krachtig hulpmiddel en wordt al eeuwenlang gebruikt in het onderwijs”, aldus Faik Karaoglu, Executive Vice President van Wacom’s Branded Business. “Vanwege de nieuwe wereldwijde focus op extern en digitaal onderwijs, wilde Wacom docenten, studenten en ouders alle gereedschappen en hulpmiddelen bieden om de overstap naar online en digitaal onderwijs gemakkelijker en stressvrij te maken. Samen met deze partners brengen wij de pen over naar het digitale klaslokaal en bieden wij de juiste technologie voor docenten op het moment dat zij deze het meest nodig hebben. “

De pen overbrengen naar het digitale klaslokaal

De volgende 5 softwaretoepassingen brengen in combinatie met een Wacom One of Intuos, de voordelen van traditionele oplossingen met pen en papier of markeerstiften en whiteboard over naar het digitale klaslokaal. Deze edtech-oplossingen stellen docenten en studenten in staat om de methoden die zij kennen uit een traditionele klassikale omgeving te blijven gebruiken en deze te benutten om online contact met elkaar te maken. Vanwege de focus van Wacom op comfort en gebruiksgemak, voelt de pen natuurlijk en goed in balans aan, zelfs na vele uren ingespannen werken.

Collaboard van IBV Informatik, Beratungs und Vertriebs AG

Deze webtoepassing is gericht op educatieve samenwerking via het whiteboard en combineert de volgende voordelen:

 • Oneindig canvas met import van foto’s, documenten, PowerPoint-presentaties, Excel-bestanden, PDF’s en video’s
 • Beheert groepen, klassen en toegangsrechten
 • Presentatie- en faciliteringsfuncties voor docenten
 • Biedt mogelijkheid voor import van sjablonen, illustraties en vormen
 • Veilig datacenter in Zwitserland, Europa (Azure) of op de eigen locatie

“Digitale inkt is een van de meest natuurlijke manieren om interacties aan te gaan met technologie. Collaboard is een digitale whiteboardoplossing waarmee mensen schrijven, tekenen en schetsen alsof zij op een echt whiteboard werken. Met Wacom hebben we een partner gevonden die fantastische hardware creëert om gebruik te maken van de kracht van de digitale pen. Collaboard werkt perfect met tekentablets en pennen van Wacom, waardoor de gebruikers samen kunnen creëren, waar dan ook en in real-time.” Michael Görög, hoofd bedrijfsontwikkeling bij Collaboard

Explain Everything van Explain Everything sp z o.o

Explain Everything is een opneembaar digitaal whiteboard voor real-time samenwerking en video-opname die werkt op Android, iOS, Chromebook en in webbrowsers. Beschikbare functies zijn onder andere:

 • Het delen van videolessen, samenwerking of live cast
 • Samenwerking en/of groepsopdrachten, studeren op afstand
 • Oneindig canvas voor elk gewenst medium
 • Vooraf gedefinieerde of aangepaste sjablonen en illustraties/doodles
 • Eenvoudige integratie- en deelfuncties voor videovergaderen en cloudservices

“Dit partnerschap stelt ons in staat, uitstekende ervaringen mogelijk te maken voor iedereen die in hun werkproces gebruik maakt van Explain Everything op pc’s of Mac-computers. De precisie en het gebruiksgemak van Wacom-apparaten zorgen ervoor dat het volledige potentieel van werken met het whiteboard worden benut, terwijl gebruikers hun creatieve ideeën beter kunnen presenteren, zowel via opnamen als door middel van real-time samenwerking.” Piotr Sliwinski, medeoprichter en VP voor innovatie bij Explain Everything.

Kamiapp van Kamiapp Limited

Kami, Japans voor papier, is een educatieve PDF-editor voor onderwijs en virtuele klaslokalen die de volgende functies biedt:

 • Distribueren van opdrachten met audio-, tekst- en videocommentaar
 • Ontvangen, beoordelen en distribueren van opdrachten
 • Ideaal voor wiskunde, getypte tekst, handtekeningen, spraak-naar-tekst
 • Kan worden geïntegreerd met Google Classroom, Schoology, Canvas
 • Met Chrome-extensie voor annotatie van PDF’s en documenten

“Kami en Wacom delen de visie voor het bieden van innovatieve tools aan studenten en docenten waarmee samenwerking, creativiteit en flexibiliteit in de digitale leeromgeving worden bevorderd. Het zijn deze gedeelde visie en ons complementaire productaanbod waarmee we de digitale leerervaringen van miljoenen over de hele wereld verbeteren die tot ons opwindende partnerschap hebben geleid.” Bob Drummond, voorzitter van CRO.

Limnu

Limnu is een online whiteboard met geïntegreerde functies voor videovergaderen die samenwerking in real-time via elk gewenst apparaat mogelijk maakt. Het combineert de volgende functies:

 • Soepel tekenoppervlak met realistische markeringen
 • Aantekeningen in geïmporteerde documenten en afbeeldingen
 • Aanwezigheid en navigatie voor meerdere gebruikers
 • Samenwerkings- of individuele tekenmodus
 • Functie voor leiden en navigeren via spelden
 • Bordbeveiligings- en -beheervoorzieningen

“Onze online whiteboards stellen docenten in staat om concepten visueel aan de studenten uit te leggen, net zoals bij een fysiek whiteboard in de klas. De tablets en pennen van Wacom verbeteren de online leerervaring op onze whiteboards omdat docenten en studenten leesbaarder kunnen schrijven en tekenen dan met een vinger of muis mogelijk is. Tekenen met een Wacom-apparaat op een whiteboard van Limnu gaat soepel en flexibel en voelt net zo aan als schrijven op een echt whiteboard”, aldus Andrew Kunz, CEO van Limnu.

Pear Deck van Pear Deck Inc.

Pear Deck is een door mensen uit de onderwijssector opgericht bedrijf dat tot missie heeft om docenten te helpen krachtige leermomenten te creëren voor elke student, elke dag opnieuw. Het platform van Pear Deck voor het bevorderen van de betrokkenheid van studenten, uitgerust met bekroonde instructietools die naadloos kunnen worden geïntegreerd met klaslokaaltechnologie van Google en Microsoft, wordt gebruikt door scholen over de hele wereld om contacten met studenten van elke leeftijd en elk niveau te bevorderen. Scholen en districten die Pear Deck implementeren maken melding van meer evenwichtige betrokkenheid van studenten, verbeterde prestaties en een positievere schoolcultuur.

“Ons partnerschap met Wacom is een leuke gelegenheid om nieuwe manieren te verkennen om actieve leercomponenten van Pear Deck tot leven te brengen bij kunstonderwijs, in de wiskundeles of bij het leren van vreemde talen. Als studenten hun ideeën tot uitdrukking kunnen brengen tijdens het leren, raken studenten meer betrokken bij de content en verbeteren de onderwijsresultaten.” Riley Eynon-Lynch, medeoprichter en CEO van Pear Deck.

Beschikbaarheid en toegang

De nieuwe softwarebundels voor het onderwijs komen per 1 december 2020 beschikbaar voor alle gebruikers van Wacom One-pendisplays en Wacom Intuos-pentablets. Klanten die gebruik willen maken van de mogelijkheden van 3 maanden gratis premium-toegang, hoeven alleen hun product te registreren via het Wacom Desktop Center. Na registratie en aanmelding voor een gratis Wacom ID, zijn de softwareaanbiedingen beschikbaar via de sectie Software Offers.

De Wacom One-pendisplay wordt aangeboden voor een adviesprijs van 399,95 USD, 399,99 EUR* en 359,99 GBP. De Wacom Intuos-pentablet is beschikbaar in verschillende formaten en versies met adviesprijzen vanaf 79,95 USD, 79,90 EUR en 69,99 GBP*. Beide producten zijn compatibel met Mac-computers, pc’s en bepaalde Android-apparaten en zijn beschikbaar in de Wacom eStore en bij bepaalde winkels.

*Alle prijzen in EUR en GBP zijn adviesprijzen incl. btw.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: