logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Werk sneller en efficiënter met Wacom Bamboo Slate of Bamboo Folio

Werken kan altijd sneller en beter, makkelijker en efficiënter. Dat is een beetje mijn ding – zoeken naar manieren om meer te doen in minder tijd. Om het leven eenvoudiger en comfortabeler te maken, om overal bij na te denken ‘waarom doe ik dit op deze manier’? Soms bijzonder vermoeiend inderdaad, maar vaak loont het om even stil te staan bij gewoontes en gebruiken. En te zoeken naar nieuwe en coole middelen om bepaalde dingen makkelijker te maken, natuurlijk. Zo mocht ik onlangs de nieuwe producten van Wacom proberen. Zij maken het met de nieuwe Wacom Bamboo Slate en de Wacom Bamboo Folio mogelijk om geschreven tekst en tekeningen om te zetten naar je computer.

Cool digitaal

Dus daar zit je dan, met je Bamboo Slate of Bamboo Folio in de vergadering of de collegezaal. Luisterend naar saaie woorden wellicht – of hopelijk interessante (dan heb je de juiste weg gekozen). De aantekeningen maak je niet op een laptop of tablet, maar gewoon, op een doodnormale schrijfblok met je Wacom pen op je Wacom schrijfbord of schrijfmap. Als je begint, zie je linksonder een klein lampje branden. Groen. De pagina is leeg. Zodra je begint te schijven verandert het lampje direct in blauw. Sla je de pagina om, dan druk je nog een keer op de knop – het lampje verandert in blauw, wat betekent dat je een nieuwe pagina begint. Meer dan dat is er niet.

Digitaliseren

Om al je aantekeningen te digitaliseren, open je de gratis Inkspace app op je smartphone of tablet. Er zijn versies voor zowel iOS als Android. Met die app worden alle opgeslagen gegevens van de Wacom Bamboo Slate of Wacom Bamboo Folio overgezet naar je smart device. Simpel als dat. Vanuit de app kun je pagina’s draaien, kopiëren, splitsen en zelfs combineren. Jazeker! Want als je nog een extra aantekening maakt op een eerder gemaakte pagina, dan wil je die wel op de juiste pagina bij vermeld zien. Het is dan echter wel belangrijk dat je schrijfblok op dezelfde plek licht. Houd hem dan ook altijd goed aangeschoven in de houder, dat bespaart je later veel problemen. Tekeningen en tekst worden zo omgezet naar een digitale equivalent. Handig om de aantekeningen te delen!

Pen naar tekst of vector

Het kan echter nog een stapje cooler. De tekeningen en tekst kan worden omgezet naar echt getypte tekst of vectorlijnen (die kun je onbeperkt vergroten en verkleinen – en zelfs vervormen). De omzetting naar vectors werkt als een tierelier, met het omzetten naar tekst is er een klein probleempje: je moet namelijk wél heel erg netjes en strak schrijven! Bij onze tests zaten er toch nog de nodige fouten in de omzetting. Een 1 werd bijvoorbeeld vervangen door een l, een komma door een 1 en omgekeerd. Maar dan hebben we het ook over de losstaande cijfers, letters en leestekens, want de OCR (geschreven tekst-herkenning, ofwel Obscure Character Recognition) maakt gebruik van een woordenboek naar keuze voor de herkenning van woorden. Maar wel netjes schrijven, hè!

Schrijfblok

De Wacom Bamboo Slate of Wacom Bamboo Folio verschillen slechts in één opzicht van elkaar, vandaar dat ik ze gewoon naast elkaar bespreek. De Folio heeft een voorkant (met handige vakjes) en de Slate niet. Verder heb je ze beide in het formaat A4 of A5. Daarbij moet je wel rekening houden met een redelijk forse rand. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat ze niet zo maar in je tas passen. De pen schuif je handig in de bovenhoek, de knop zit altijd op dezelfde plek. En als je op de juiste plek schrijft (en dus je schrijfblok goed aandrukt) werkt het systeem echt heel goed en fijn. Jammer alleen dat de speciale features, zoals het uittypen van geschreven tekst of het omzetten van lijnen in vectors premium features zijn.

Conclusie over Bamboo Slate

Een mooi product, dat je workflow aanzienlijk kan vereenvoudigen. Let er wel op dat bepaalde diensten, zoals tekstherkenning, vereisen dat je een abonnement neemt op de Inkspace Premium. Voor de tekstherkenning moet je wel heel erg netjes schrijven, om fouten te voorkomen. Wil je makkelijk en snel aantekeningen delen, dan is dit wel een echt briljante oplossing.
Door: CooleSuggesties
Score:Wacom Bamboo Slate krijgt 4,2 van de 5 punten.

Informatie

Bamboo Slate, Wacom
Klik hier voor de website
Prijs: 135 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.