logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarvoor gebruik je verschillende soorten afplaktape?


Bij ons ontdek je coole suggesties op allerlei gebieden. Zelfs op het gebied van afplaktape hebben we een aantal suggesties voor je. Afplaktape gebruik je tijdens het verven. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze tape gebruikt om oppervlakken mee af te plakken. Zo voorkom je dat er verf op deze oppervlakken kan komen. Daarnaast kun je deze tape gebruiken ter markering of wanneer je twee verschillende kleuren op een muur wilt schilderen. De afplaktape gebruik je dan om een mooie scherpe lijn tussen de twee kleuren te maken. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten tape die er zijn.

Frogtape

Frogtape is één van de bekendste soorten afplaktape van dit moment. Deze tape is één van de beste opties om voor te kiezen als je strakke lijnen op een muur wilt schilderen. Dit komt onder meer doordat deze tape voorzien is van PaintBlock-technologie. De randen van deze afplaktape zijn voorzien van een absorberende stof. Komt deze stof in aanraking met verf op waterbasis, dan verandert het in een gel. Hierdoor kan de verf niet onder de tape doorlopen. Dit maakt deze flexibele tape tot de ideale afplaktape om scherpe lijnen mee te verven. Dankzij de Uv-bestendigheid kan deze tape ook buiten toegepast worden.

Paarse afplaktape

Afplaktape is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze kleuren heeft de tape niet vanwege esthetische redenen, want de diverse kleuren hebben allemaal een andere functie. De groene Frogtape is bijvoorbeeld ideaal voor het verven van scherpe lijnen, maar je kunt ook gebruik maken van paarse afplaktape. Deze soort tape is de beste optie voor kwetsbare ondergronden. Door de lange kleefkracht wordt voorkomen dat de tape aan de ondergrond gaat plakken. Hierdoor is deze optie perfect voor recent gestucte muren, net geverfde wanden, gipsplaten en behang. Deze tape kun je alleen binnen toepassen. Na gebruik kun je de tape het beste meteen verwijderen na het verven.

Blauwe afplaktape

Het is goed mogelijk dat je buiten iets wilt gaan schilderen. Hoewel een variant als Frogtape ook geschikt is voor buiten, is er ook een type afplaktape die speciaal ontwikkeld is om buiten toegepast te worden: blauwe afplaktape. Deze afplaktape die blauw is, is extra stevig. Hierdoor is het beter bestand tegen de omstandigheden buiten. Daarnaast is deze blauwe tape Uv-bestendig, zodat het niet aangetast wordt door de stralen van de zon. Ga je buiten aan de slag, dan is dit de beste keuze.

Gele afplaktape

Gele of gouden afplaktape is een aanrader als je de kozijnen van jouw ramen van verf wilt voorzien. Deze kleur tape kan op glas worden aangebracht zonder dat het lijmresten achterlaat. Maar ook op andere ondergronden kun je deze tape gebruiken voor het verven van scherpe lijnen. Bovendien kun je deze tape prima voor langere tijd laten zitten: drie tot maximaal zes maanden. Alhoewel dit een optie is, kun je het beste de tape zo snel mogelijk verwijderen na het verven. Dit levert het mooiste eindresultaat op.

Afplaktape met folie

Naast de tape varianten met verschillende kleuren, is er ook nog tape met folie. Hierbij zit aan de afplaktape nog folie verbonden. Dit maakt het gemakkelijker om in kortere tijd grote oppervlakken af te dekken. Afplaktape met folie is ideaal als je andere muren wilt bedekken, maar ook voor het afplakken van vloeren kan dit type afplaktape gebruikt worden. De perfecte optie als je snel wilt beginnen met verven.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.