logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom zou je een sapkuur volgen?


Sapkuren zijn heel populair, en wel om verschillende redenen. Toch is het aan te raden om altijd een arts of een diëtist te raadplegen voor je met een dergelijke kuur begint. Het is namelijk een vorm van dieet, waarbij je jezelf ontziet van verschillende voedingsstoffen. En aangezien iedereen anders is, zal iedereen er ook anders op reageren. Waarom zou je een sapkuur volgen?

Puur sap

Een van de meest duidelijke voordelen van een sapkuur is wel dat je darmen even met vakantie kunnen. Doordat je weinig tot geen vezelrijke voeding binnenkrijgt, hoeven je maag en darmen aanzienlijk minder hard te werken. Dit leidt tot een betere en snellere opname van voedingsstoffen door het lichaam. En die heb je dan weer in overvloed, aangezien het verse sap vol zit met de beste vitamines en mineralen die Moeder Natuur je te bieden heeft. En ieder voedingsmiddel heeft zo zijn unieke eigenschappen, dankzij de samenstelling in soorten vitamines. Daar profiteer je dus optimaal van tijdens zo’n sapkuur.

Alle vitamines

Door groenten en fruit op de juiste manier te slowjuicen, zorg je ervoor dat je alle voedingsstoffen intact houdt en optimaal resultaat behaalt uit de gebruikte ingrediënten. Die moeten natuurlijk slim gekozen worden om niet alleen een voedzaam sap te krijgen, maar ook eentje dat smakelijk is. Daar weten ze bij HappyJuicy trouwens wel raad mee. Zoals je in de testmonials kunt lezen, zijn veel gebruikers erg te spreken over de verrassende en lekkere smaken van de sapjes uit hun kuren. Ben je van nature niet zo’n groente- en fruiteter, dan is het drinken van deze juices een geweldige en briljante manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Andere mensen gebruiken een sapkuur echt als cleansing, als een soort vastenperiode van een aantal dagen om een immuunboost te krijgen en wat kilo’s af te vallen. Besluit je een sapkuur op die manier in te zetten, overleg dan altijd eerst met je huisarts!

Gericht juicekuren

Alle groenten en fruit hebben specifieke eigenschappen. Je kunt dus heel gericht voedingsstoffen binnenkrijgen die voor jouw probleemgebieden kunnen verhelpen, verlichten of misschien zelfs oplossen. Laat je hier goed in voorlichten (of lees het label, de sappen van HappyJuicy hebben bijvoorbeeld al een duidelijke naam, waaruit blijkt waar ze voor bedoeld zijn) en richt je niet te veel op één doel, daardoor zou je andere gebieden juist laten zakken wat weer nieuwe problemen kan veroorzaken. Daarom is het slim om een sapkuur-programma te volgen, waarbij je in een aantal dagen verschillende sapjes te drinken krijgt, met een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen. Deze kuren hebben vaak een specifiek doel, maar houden de algehele gezondheid ook in het achterhoofd.

Vers het beste

Verse sappen zijn het gezondst. Daarin zijn nog geen voedingsstoffen verloren gegaan en (misschien nog wel belangrijker): de sappen hebben nog geen kans gehad om te fermenteren of te oxideren. Daarom is het slim om sappen zo vers mogelijk te drinken. Wil je natuurlijke sappen langer bewaren? Dan kun je ze invriezen. Door toevoeging van bijvoorbeeld citroensap of limoensap kun je de houdbaarheid ook iets verlengen (en het smaakt lekker fris).

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.