Waarom gebruiken mensen een VPN?

Om het mogelijk te maken dat je informatie of afbeeldingen op websites te zien krijgt, is het nodig dat je IP-adres van je PC of router wordt gedeeld met de website. Nou is het delen van een IP-adres van een router wat minder erg dan dat van een PC, omdat de IP-adres van je computer exact laat zien waar je computer zich bevindt. Veel mensen vinden het niet prettig om dit soort gegevens te delen en gebruiken daarom een VPN. Hiermee zorgen ze ervoor dat hun IP-adres niet direct zichtbaar is voor websites, en dat hun oorspronkelijke IP-adres wordt omgeleid door een server. De bescherming van de privacy is de voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om hun IP-adres af te schermen door middel van een VPN.

nordVPN

Een betere privacy

Als je goed bekijkt naar wat een IP-adres eigenlijk is, kun je dit adres het beste vergelijken met het huisadres waar je woont. Door je woonadres aan iemand op te geven kan deze persoon vinden waar je woont. Je locatie van je woning is dus helemaal niet privé meer. Je kunt gevonden worden. Dat kan handig zijn als je een feestje geeft en wanneer je wilt dat mensen je bezoeken. Ditzelfde geldt voor het gebruik maken van internet. Doordat elke website die je bezoekt je IP adres te weten komt, is het voor jou mogelijk om informatie en afbeeldingen van de website af te halen. Zonder dit is het niet mogelijk om te internetten. Een website zou anders niet weten waar hij de informatie heen zou moeten sturen. Door middel van een VPN-verbinding zorg je ervoor dat je wel kunt internetten, maar dat jouw IP adres niet direct zichtbaar is. Je IP adres op deze manier verbergen of veranderen zorgt voor een betere privacy.

Veilig openbare netwerken gebruiken met een VPN verbinding

Je hoeft maar even in een hotel te stappen of in een restaurant en er wordt een optie aangeboden om gebruik te maken van het gratis Wifi netwerk. Dat is natuurlijk ideaal want je hoeft niet te betalen voor het internet gebruik en daarnaast hoef je ook geen gebruik te maken van je eigen databundel. Elk apparaat, dus ook je mobiele telefoon, heeft een eigen ip adres. Door verbinding te maken met een openbaar netwerk, moet het apparaat zijn IP adres tonen om internet te kunnen ontvangen van het openbaar netwerk. Om te voorkomen dat je IP adres zichtbaar is binnen dit openbare netwerk, is het nodig dat je ook gebruik maakt van een VPN verbinding op je mobiel waardoor je IP adres afgeschermd is. NordVPN is zo’n aanbieder die niet alleen voor desktops een VPN aanbiedt, maar ook voor mobiele telefoons. Door middel van NordVPN zorg je ervoor dat je apparaat goed beveiligd is wanneer je gebruik maakt van een openbaar netwerk.

Censuur en surveillance van een overheid tegengaan en Google anoniem gebruiken

Er zijn verschillende landen waar internetcensuur toegepast wordt. Dit wil zeggen dat je niet alles op het internet op mag zoeken. Er is ook bepaalde informatie die je als burger niet mag zien, en daarom worden deze websites geblokkeerd. Het kan natuurlijk ook zijn dat je hier in Nederland bent en dat je een bepaalde website wilt bezoeken die vanuit een ander land worden gecensureerd. Ook dan kan een VPN zoals dat van NordVPN goed van pas komen. Zo kun je vaak dit soort blokkades omzeilen. Google is de welbekende zoekmachine waarmee je vrijwel alles kan vinden. Google heeft een eigenschap dat het een groot aantal gegevens van bezoekers onthoudt. Zo ook een IP adres of je werkelijke locatie. Je kunt dan het beste gebruik maken van een VPN verbinding zoals dat van NordVPN zodat je anoniem op Google kan zoeken. Met een VPN verbinding zorg je ervoor dat je net wat anoniemer kan browsen en verbinding kan maken met het internet.

Reacties

Eén reactie op “Waarom gebruiken mensen een VPN?”

 1. […] een openbare wifi in een winkelcentrum. In dat geval zou je je telefoon ook kunnen beschermen met een VPN, waarmee je een ontraceerbare verbinding via een ander IP-adres aanlegt, of natuurlijk gewoon met […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s