logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom seks gezond is


lelo sexy

Gezond leven kan op heel veel manieren. Natuurlijk moet je gezond eten en genoeg bewegen, maar er is meer aan een gezond leven dan alleen zorgen voor je lichaam. Je moet natuurlijk ook zorgen voor een fijne stemming en een goed gevoel. En weet je hoe daar ook een steentje aan kunt bijdragen? Met seks! Hieronder lees je vijf redenen waarom seks gezond voor je is.

Ontspannend

Seks zelf is natuurlijk een inspannende activiteit, maar het zorgt ook voor ontspanning en het verlaagd zelfs je bloeddruk. Uit een onderzoek blijkt, dat mensen die net seks hebben gehad, beter met stress kunnen omgaan. Ze deden de stressvolle taken, zoals spreken in het openbaar, een stuk beter dan wanneer ze geen seks hadden gehad. Het blijkt ook dat stellen die gaan samenwonen een lagere bloeddruk hebben dan wanneer je alleen woont.

Weerstand

Zoenen en seks gaan hand in hand. Daarbij worden heel wat bacteriën uitgewisseld. Niet erg goed voor je weerstand, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een of twee keer in de week seks hebt, een betere weerstand te hebben. Het onderzoek toonde aan dat actieve mensen meer immunoglobuline A in hun speeksel te hebben dan mensen die minder actief waren in bed. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

Sportief

Met een halfuurtje seks verbrand je makkelijk 100 kilocalorieën of meer. Dat is niet zo veel als met eenzelfde tijd hardlopen of fietsen, maar het is wel mooi meegenomen. Bovendien gebruik je zo weer andere spieren. En het levert weer andere voordelen op, zoals je in dit artikel kunt lezen! Seks is dus op veel fronten gezond. Zeker als je het met je partner doet, maar ook zonder partner zijn er genoeg redenen om aan jezelf te werken. Op zoek naar hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen? Die zijn er ook voor mannen. Wat dacht je van een Fleshlight van desexshop.nl? Want niet alleen vrouwen kunnen zelf aan de slag met speeltjes!

Oxycotine

Dat klinkt ontzettend ongezond, maar is het zeker niet. Oxycotine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het komt vrij tijdens een orgasme. Oxytocine zorgt voor een gevoel van verbondenheid met je partner. Ook zou het hormoon je socialer, trouwer en minder bang maken. Wat zeker wel zo is, is dat het hormoon je een rustig en ontspannen gevoel geeft – waardoor je makkelijker in slaap dommelt.

Prostaat

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of the American Medical Association krijgen mannen die elke maand minstens 21 keer klaarkomen minder vaak prostaatkanker dan mannen die 4 tot 7 keer per maand ejaculeren. Wat precies het verband is tussen seks en het ontwikkelen van prostaatkanker is nog niet duidelijk.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. liefdeskruiden avatar
    liefdeskruiden

    Koppels die vaker seks hebben zijn gelukkiger, gelukkiger mensen leven langer. Dus ook gezond, maar dan op een wat andere manier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.